Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

3 juli 2017 Väte Missionskyrka, Väte

What Happened in California 1965 to 1975?

En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om musikscenen i Kalifornien 1965 till 1975. Producerad och presenteras av Stig Jäderberg.

Publiken tas med på en resa som startar när The Byrds bryter mark för folkrocken, och fortsätter med psykedeliascenen i San Francisco med Jefferson Airplane och Grateful Dead, Janis Joplin, hippierörelsens framväxande, Summer of Love, festivalerna i Monterey, Woodstock och ödesdigra Altamont, Los Angeles-scenen med Buffalo Springfield, Neil Young, CSN&Y, Joni Mitchell, James Taylor, Carole King, Linda Ronstadt, Gram Parsons, Tom Waits, Jackson Browne, Eagles m.fl.

Reflektioner kring hur förutsättningarna var för kvinnliga musiker, vad möttes de av? Vad hände parallellt på musikscenerna i England och Sverige?

Föreställningen är byggd av tre olika element som samspelar med varandra på ett genomtänkt och varierat sätt:

- Artisternas låtar, som görs i personliga tolkningar - ibland med text på svenska, framförs med akustisk gitarr, elgitarr, sång och munspel.
- Berättandet, som består av intressanta händelser och anekdoter från denna period, musikens utveckling och bandens/artisternas olika historier, dråpliga händelser, framgångsögonblick, bisarra vägval, drogerna, katastrofer...
- Det visuella, intressanta filmklipp och stämningsskapande bilder, finns med hela tiden och stödjer låtarna och berättandet. Vissa klipp, t.ex. intervjuer och konsertklipp, står för sig själva.

Inträde 100:- som denna gång oavkortat går till Alzheimerforskning! (Cash eller Swish vid dörren) Den som inte kan delta på plats men ändå vill bidra kan swisha valfritt litet eller stort belopp till 073-1807991.

Skriv ”Alz” Detta känns angeläget och spännande för mig och stort tack till alla som väljer att supporta detta!! Hjälp mig att stödja arbetet med att hitta botemedel mot Alzheimer!

Annons
Annons
Annons
Annons