Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

Besöksmål Visby innerstad Visar 42 st

Almedalen

Almedalen var en gång Visbys hamn, i dag mer känd som en vacker park och som politiskt centrum under Almedalsveckan som hålls varje år.

Dalmansporten

Dalmanstornet är ett försvarstorn byggt kring en ursprunglig port i Ringmuren. Via trappor inne i tornet kan man ta sig upp flera våningar och titta på utsikten genom tornets gluggar.

Drottens ruin

Intill S:t Lars ruin i Visby ligger systerkyrkan Drotten, byggd på 1200-talet. Namnet har kyrkan fått från ett gammelnordiska ord för härskare och Gud. Idag är Drotten en mycket vacker ruin.

Fenomenalen

Skeppsbron 4, Visby

Fenomenalen Science Center på Gotland är stället där du kan få uppleva en gnutta magi i vardagen. Här arbetar man med naturvetenskap, teknik och matematik.

Fornsalen

Fornsalen är Gotlands Museums kulturhistoriska enhet och Visbys största besöksmål näst efter Domkyrkan. Museet håller öppet året om och har alltid en lång rad utställningar igång.

Fridhem

I början av 1860-talet lät prinsessan Eugenie bygga ett sommarhem med vacker utsikt mot Högklint. Här ligger fortfarande hennes stora trävilla, full av snickarglädje.

Gotland Gokart

Våren 2010 startade verksamheten vid gokartbanan i Visby i ny regi. Sexton nya kartar med en maxhastighet på 80 kilometer i timmen har köpts in inför nyöppningen, alla toppmoderna och försed...

Helge Ands ruin

Helge Ands kyrka byggdes omkring år 1200 och är med sitt åttasidiga kyrkorum unik i Sverige. Enligt en teori ska kyrkan ha uppförts av biskop Albert av Riga som samlingsplats för korsfarare...

Klinten, Visby

Klinten i Visby innanför Ringmuren med sina små hus var förr Visbys fattigkvarter, i dag kallas området "gräddhylla" med skyhöga kvadratmeterpriser.

Kruttornet

Kruttornet är en av Visbys allra äldsta byggnader, byggt på 1100-talet. Det 25 meter höga tornet är öppet för besök sommartid.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons