Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Museer Visar 64 st

Albatrossmuseet

Albatrossmuseet är beläget på övervåningen i Östergarns bygdegård. På museet visas föremål, dokument och fotografier kring den tyska minkryssaren Albatross som, svårt skadad efter drabbning...

Aner vattenkvarn

Aner vattenkvarn byggdes i slutet av 1800-talet och är en av få bevarade och restaurerade gamla gotländska kvarnar.

Barläst

Barläst Kalkbruksområde har anor ända från 1600-talet. Här brändes kalk en bit in på 1900-talet. I dag är området ett friluftsmuseum.

Bergmancenter

Bergmancenter på Fårö är en stiftelse och en mötesplats kring Ingmar Bergmans livsgärning och konstnärskap. Bergmancenter anordnar utflykter på Fårö, föreläsningar, filmvisningar, utställnin...

Bläse Kalkbruksmuseum

Bläse Kalkbruksmuseum ligger på norra Gotland och är ett levande museum om arbete förr i tiden i ett stenbrott. För dig som är tågentusiast rekommenderas även en tur med stentåget.

Bottarve museigård

På Bottarve museigård stiger man rakt in i 1800-talet. Museet är öppet sommartid med utställningar, barnaktiviteter, föreläsningar och teater, och förstås visning av den vackra gården.

Burs Fattigstuga & Skolmuseum

I Burs kan man besöka socknens gamla fattigstuga, byggd 1862. Fattigstugans gamla vedbod har byggts om till ett Skolmuseum, där man bland annat hittar en unik pedalorgel och skolmaterial frå...

Dalmansporten

Dalmanstornet är ett försvarstorn byggt kring en ursprunglig port i Ringmuren. Via trappor inne i tornet kan man ta sig upp flera våningar och titta på utsikten genom tornets gluggar.

Drottens ruin

Intill S:t Lars ruin i Visby ligger systerkyrkan Drotten, byggd på 1200-talet. Namnet har kyrkan fått från ett gammelnordiska ord för härskare och Gud. Idag är Drotten en mycket vacker ruin.

Eke hembygdsmuseum

I ladugården vid den gamla skolgården i Eke har socknens hembygdsförening byggt upp ett litet museum. Samlingarna består främst av äldre bruksföremål.

Etelhems hembygdsmuseum

Vid Järnvägsparken i Etelhem ligger Etelhems hembygdsmuseum. Här har hembygdsföreningen samlat en mängd föremål från bygden, och här finns också en fotosamling.

Fornsalen

Fornsalen är Gotlands Museums kulturhistoriska enhet och Visbys största besöksmål näst efter Domkyrkan. Museet håller öppet året om och har alltid en lång rad utställningar igång.

Forum Östersjön

Forum Östersjön är en verksamhet vid Vamlingbo Prästgård med Östersjön som tema. I en interaktiv utställning och ett akvarium presenteras här Östersjön ur olika perspektiv.

Gothems hembygdsmuseum

Hembygdsmuseet i Gothem är inrymt i Prästladugården invid kyrkan. Här visas många äldre bruksföremål, bland annat åker- och körredskap som använts av Gothemborna.

Annons
Annons
Annons
Annons