Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Välkomna till Visby!

Visby är rosorna och ruinernas stad, sägenomspunnen och med en romantisk historisk aura. En idyllisk småstad och samtidigt Gotlands största tätort med cirka 25000 året-runt-boende.


Visby lockade turister redan för över hundra år sedan och är idag ett av Sveriges mest välbesökta resmål.

Boende
I Visby finns allt från stora hotell med hög standard till mindre och mysiga pensionat, b&b och vandrarhem.
Hitta boende i Visby

Resa
Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby. Visby har också ett utvecklat kollektivtrafiknät, och från flygplatsen norr om Visby går sommartid Flygbuss in till centrala staden. Värt att tänka på för dig som kommer med bil är att det råder bilförbud i Visby innerstad vecka 24-35. Då får bara behörig trafik (tex du som bor i innerstaden) köra innanför murarna.
Tidtabeller för kollektivtrafiken
Flygbussarna
Regler för biltrafik sommartid
Taxibolag

Service
Det är väldigt sällan man hör någon vara missnöjd med shoppingutbudet i Visby. Här finns allt från de stora kedjorna till små charmiga butiker som säljer gotländskt hantverk och gotländska delikatesser.  Visby lockar också med ett stort restaurangutbud. Hela sju av stadens restauranger återfinns i 2014 års upplaga av restaurangbibeln White Guide.
Shopping i Visby
Restauranger och caféer i Visby

Besöksmål och bad
Hela Visby är ett besöksmål i sig. Ta gärna en promenad i stadens gränder, som på somrarna dignar av rosor i alla dess färger och former. Prunkar gör det även i DBW:s Botaniska Trädgård mitt i staden, som har sin charm oavsett årstid. I Visby är också historien närvarande vart man än går. Ringmuren och stadens alla kyrkoruiner minner om forna tider. För den som vill lära sig mer om Gotlands historia rekommenderas ett besök på museet Fornsalen.
Sevärdheter i Visby

Invid Almedalen ligger Kallbadhuset, Visby innerstads havsbad med en liten sandstrand och badbrygga. Här kan man även vinterbada och värma sig i bastun ett par dagar i veckan utanför ordinarie badsäsong. Andra större stränder i Visbys närhet är Norderstrand och Snäck.
Badplatser i Visby

Evenemang
Visby är Gotlands "storstad" och sjuder av liv året runt. Här kan man gå på teater, konserter, föreläsningar och utställningar. På somrarna lockar exempelvis Almedalsveckan och Medeltidsveckan en stor publik.
Aktuella evenemang i Visby

 

  • Senast ändrad 2014-04-23, 15:32

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons