Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Välkomna till västra Gotland!

Den gotländska västkusten från Gnisvärd i norr till Ekstakusten i söder, har mycket att erbjuda för såväl naturintresserade som bad- och soldyrkare.


Gotlands västra kust är kantad av välbevarade fiskelägen. Här ligger också Tofta strand, en av Gotlands mest kända sandstränder. Klintehamn är västra Gotlands tätort. Härifrån går också båtar till Lilla och Stora Karlsö.

Boende
Längs den västra kusten finns allt från hotell, pensionat och vandrarhem till stugor, lägenheter och stugbyar.
Hitta boende på västra Gotland 

Resa
Den som inte har bil med sig till Gotland kan ta sig till orterna på den västra delen av ön med kollektivtrafikens bussar. Från Klintehamn kan man också ta sig vidare till öarna Stora och Lilla Karlsö.
Tidtabeller för kollektivtrafiken 
Tidtabell för Karlsötrafiken 

Service
I centralorten Klintehamn finns det mesta: bibliotek, Systembolag, vårdcentral, apotek med mera. På den västra delen av ön finns också flera mysiga restauranger och caféer, krukmakerier och gårdsbutiker.
Caféer och restauranger på västra Gotland 
Shopping på västra Gotland  

Besöksmål och bad
Ekstakusten, Djupvik, Lojsta slott och Paviken är alla natursköna platser väl värda ett besök. På västra Gotland finns också fler fina museer och museigårdar, såsom Gullinmuseet i Sanda och Norrbys museigård i Väte. Här hittar man också Kronholmens golfbana, där man ser havet från varje hål på banan.
Besöksmål på västra Gotland

På den här delen av ön ligger en av Gotlands mest välbesökta sandstränder, Tofta strand. Här finns också flera mindre badplatser, bland annat i Gnisvärd och vid Björkhaga.
Badplatser på västra Gotland  

Evenemang 
Russpremieringen på Lojsta hed Karlsödagen, musikfestivalen Escape from the Stockholmsvecka och tornerspelet vid Lojsta slott är några populära evenemang som varje år lockar stor publik. I evenemangskalendern hittar du alla aktuella evenemang på västra Gotland.
Till evenemangskalendern 

  • Senast ändrad 2014-04-29, 10:36

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons