Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Upptäck norra Gotland!

Norra Gotland präglas av en karg och unik natur med branta klintkanter och vattenfyllda kalkstensbrott. Här finns naturreservat och strövområden, badvikar och mäktiga raukområden.


På norra Gotland finns  tre tätorter: Slite på östra sidan, centralt placerade Lärbro och Fårösund i norr. Från Fårösund kan man ta färjan till grannön Fårö.

Boende
Stugbyar, vandrarhem, b&b och camping. På den norra delen av Gotland finns många bra boendeanläggningar, varav flera med strandnära läge.
Hitta boende på norra Gotland  

Resa 
Den som inte har bil med sig till Gotland kan ta sig till orterna på den norra delen av ön med kollektivtrafiken. Hur många turer som finns att välja bland beror på vart man ska, men till de större orterna på norr är busstrafiken tämligen tät. Från Fårösund på nordligaste delen av Gotland kan man också ta gratis färja över till Fårö. Överfarten tar bara några minuter. 
Tidtabeller för kollektivtrafiken 
Fåröfärjans tidtabell 

Service
Livsmedelsbutikerna på norra Gotland hittar man i Stenkyrka, Lärbro, Slite och Fårösund. I Slite finns även Systembolag och Apotek. Restauranger, caféer och butiker finns både i tätorterna och på landsbygden.
Restauranger och caféer på norra Gotland 
Shopping på norra Gotland 

Besöksmål och bad
På den norra delen av Gotland är landskapet kargare än i söder. Här finns flera fina raukområdet, exempelvis på Asunden, i Lergrav och på S:t Olofsholm. Här finns också fina museum som Bläse Kalkbruksmuseum, Bungemuseet och Gotlands Försvarsmuseum. Bungenäs och Furillen är andra populära utflyktsmål.
Besöksmål på norra Gotland 
 
På norra Gotland kan man bada såväl i havet som i insjöar och i vattenfyllda kalkbrott. Blå lagunen och Smöjen är två häftiga kalkbrottsbad medan exempelvis Kappelshamn, Ihreviken, Bungeviken och Hideviken lockar med långgrunda sandstränder.
Badplatser på norra Gotland  

Evenemang
Motorevenemang på Gotland Ring, visningar i Lummelundagrottan, Slite marknad och julmarknaden i Bläse Kalkbruksmuseum lockar alla en stor publik varje år. I evenemangskalendern hittar du alla aktuella evenemang på den norra delen av ön.
Till evenemangskalendern 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons
Annons
Annons