Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Bergmaninvigning-580.jpg
Kön brukar ringla sig lång till Bergmanveckans invigning i Fårö kyrka. Bild: Krister Nordin

Tunga namn till Bergmanveckan

Årets Bergmanvecka invigs den 26 juni och gästas som alltid av flera svenska och internationella kända namn.

– Det blir gäster från filmens värld tillsammans med musik, teater, föreläsningar, samtal och fantastiska möten, säger festivalchefen Helen Beltrame-Linné i ett pressmeddelande.

Årets Bergmanvecka invigs den 26 juni av Katinka Faragó som i januari förärades med Hedersguldbaggen och som i 40 år varit Ingmar Bergmans högra hand.

Veckan kommer också att gästas av Gunnel Lindblom och Börje Ahlstedt och så har en av Sveriges största och mest internationellt kända konstnärer, Karin Mamma Andersson, illustrerat affischen till Bergmanveckan 2017.
  
Bland årets gäster finns också Gunnel Lindblom som lockades av Ingmar Bergman till Malmö Stadsteater och som sedan under drygt 20 år arbetade med Bergman, på teaterscenen, framför filmkameran och även som regiassistent.

Själv regisserade Lindblom bland annat filmerna Paradistorg och Sally och friheten. Gunnel Lindblom har precis som Katinka Faragó fått en Hedersguldbagge.
 
Veckan gästas som alltid av flera svenska och internationella filmskapare. Bland andra den folkkära dramatenskådespelaren Börje Ahlstedt där besökarna får möta honom i ett öppenhjärtligt samtal om Bergman och skådespeleriet.

Från Norge kommer regissören och manusförfattaren Joachim Trier som är aktuell med den nya thrillern Thelma (2017). 
 
Som vanligt bjuds det också på musik på Bergmanveckan. Den hyllade filmkompositören Matti Bye gör musikackompanjemang till stumfilmsmästaren Victor Sjöströms Terje Vigen (1917).

– Inom kort presenteras hela programmet för Bermanveckan, berättar festivalchef Helen Beltrame-Linné.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons