Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Stora årliga evenemang på Gotland

Lelleträffen och Bergmanveckan i juni, Almedalsveckan, Barnkörveckan och Stångaspelen i juli. Medeltidsveckan och Gotland Dog Show i augusti, Marknadshöst och FåröNatta i september, Visbydagen och Gotland Grand National i oktober, och Jul på Gotland. Läs mer om stora årliga evenemang på Gotland.

Medeltidsveckan

2014

GA cup futsalGA Cup Futsal


JANUARI 
Gotlands Allehanda och FC Gute inbjuder till futsalturneringen GA Cup i januari. Räkna med mycket dramatik och högt tempo i hallarna dygnet runt under en helg, från fredag eftermiddag till söndag kväll. Futsal-lag från hela Sverige deltar.

Läs mer »

 

Påskmarschen 2012Påskmarschen


APRIL
 
Påskmarschen i Visby är en mångårig tradition som lockar flera tusen deltagare, en folkfest för både barn och vuxna. Utklädda till allt från påskkärringar till påskharar marscherar deltagarna tillsammans genom Visby. Vid slutmålet väntar godis och ägg.

Läs mer » 

 

Öppna ateljéerÖppna Ateljéer


MAJ/JUNI

En unik konstupplevelse under försommaren på Gotland. I så gott som varje socken kan man i maj-juni titta på konst, prata konst eller köpa konst i en av Sveriges största utställningar. 2014 arrangeras Öppna Ateljéer 29 maj - 1 juni. Välkommen att botanisera bland mängder av ateljéer över hela vår vackra ö!

Läs mer » 

 

Lelleveckan (Lelleträffen)Lelleveckan

 
JUNI
Lelleveckan eller Lelleträffen som den hette tidigare är ett evenemang för MC-intresserade som lockar över tusen personer till Gotland och Kneippbyn varje sommar. Lelleträffen innehåller förutom trevlig samvaro allt från guidade MC-utflykter till endurokörning och burnout-tävlingar.

Läs mer »  

 

Bergmansveckan - Bergmans privata bioBergmanveckan


JUNI
Bergmanveckan är en sex dagar lång hyllning till Ingmar Bergmans konstnärskap, med filmer, gäster, seminarier och turer till inspelningsplatser på Fårö. Bergmanveckans ambition är att se Bergmans filmer i ny belysning och lyfta fram de tidlösa teman som löper som en röd tråd genom hans verk.

Läs mer »

 

Almedalsveckan i Visby - sommarens mediahändelseAlmedalsveckan


JULI
Almedalsveckan har utvecklats till årets stora "politiska festival" i Sverige. Veckan startade för över 30 år sedan, då socialdemokraterna på ön tog initiativet och bad Olof Palme att hålla ett tal i Almedalen. Numera deltar alla de etablerade politiska partierna i veckan, liksom ett stort antal organisationer, företag och journalister.

Läs mer »

StångaspelenStångaspelen


JULI
Stångaspelen är årets stora gotländska sporthändelse, den "gutniska olympiaden" där urgamla gutniska sporter med anor från vikingatiden utövas. Stångaspelen hålls alltid andra helgen i juli. På programmet står sporter som pärk, varpa, stångstörtning och gutnisk femkamp.

Läs mer » 

 

Illustration av Rebecka LagercrantzBarnkörveckan


JULI
Barnkörveckan på Fårö arrangeras varje sommar vecka 28. Då samlas barn och vuxna i alla åldrar under en vecka på Fårö, Gotland, för att sjunga. Tillsammans med professionella körledare och musiker får du och dina barn vara med om något helt unikt. Varje år inbjuds en författare till Barnkörveckan som skriver helt nya texter som sedan tonsätts av körledare och musiker.

Läs mer »

MedeltidsveckanMedeltidsveckan


AUGUSTI
Under en augustivecka varje år får det moderna livet på Gotland kliva åt sidan för medeltiden och ge plats åt gycklare och fattigfolk, riddare och sköna jungfrur, gråbröder och musikanter. 2013 firar Medeltidsveckan på Gotland 30-årsjubileum!

Läs mer » 

 

HöstmarknaderMarknadshöst på Gotland


AUGUSTI-OKTOBER
I slutet av augusti inleds den gotländska marknadshösten med stor traditionell knallemarknad i Slite. Marknadssäsongen fortsätter i september och oktober med härligt folkvimmel, kommers och tivoli i Havdhem, Kräklingbo, Klintehamn och Hemse.

Läs mer » 

 

Gotland Dog ShowGotland Dog Show

 
AUGUSTI 
Årets stora fest för alla hundvänner! Gotland Dog Show består av två dagars hundutställning i Visby med totalt omkring 3000 starter. Kom och ställ ut själv, eller bara för att titta på vackra hundar från jordens alla hörn!

Läs mer » 

 

 

FåröNattaFåröNatta 


SEPTEMBER 
2012 bjöd Fårös företag och föreningar på inte mindre än ett 40-tal programpunkter under FåröNatta. Musik, dans, god mat, föreläsningar, vandringar, loppisar, spökhistorier, shopping och museivisningar är några av alla de aktiviteter som varje år lockar tusentals besökare till ett höstvackert Fårö.

Läs mer »

 

VisbydagenVisbydagen med Kultur i natten


OKTOBER
Under Visbydagen firas den moderna världsarvsstaden Visby med marknader, shopping, visningar, vandringar och god mat. När mörkret faller övergår Visbydagen i Kultur i natten. Då visas skräckfilm i S:t Nicolai ruin och det bjuds på musik- och dansföreställningar runtom i staden.

Läs mer »

 

GGNGotland Grand National


OKTOBER 
Gotland Grand National är världens största endurotävling. Tävlingen går på Tofta skjutfält, där elitåkare och amatörer från både Sverige och utlandet varje år antar utmaningen att på motorcykel ta sig runt på den ofta leriga och blöta banan.

Läs mer »

 

Jul på GotlandJul på Gotland 


NOVEMBER-DECEMBER

Gotland har mycket att erbjuda dig som vill klara av julklappsbestyren, äta julbord eller bara strosa på mysiga julmarknader och insupa julatmosfären. Välkommen att fira en gotländsk jul med alla dess traditioner, dofter och smaker!

Läs mer »

 

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons