Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Battre-begagnat-580.jpg
Bild: Per Leino/Gotlands Allehanda

Spejsad julshow och hjärnpunka på Länsteatern

Prostatabesvär och sura gubbar, en spejsad julshow och Marie Nilsson Linds återkomst på Visbyscenen. Det är något av allt som står på repertoaren på Länsteatern på Gotland det här spelåret.

Länsteatern på Gotland må vara Sveriges minsta länsteatern, men man han en bred repertoar. Spelåret 2017-2018 bjuder både på flera egna produktioner och på gästspel från andra teatrar runtom i landet.

Först ut är nypremiären för showen "Bättre begagnat" 29 september. Under hela hösten besöker de tre vilsne männen Lennart Bäck, Thomas Sundström och Ulf Grönhagen Gotlands bygdegårdar med en show om prostata, sura gubbar och fäder där humor blandas med allvar.

Länsteatern på Gotland
Marie Nilsson Lind och Thomas Sundström. Foto: Dennis Pettersson/Helagotland.se

Delar av showen "Bättre begagnat" är skriven av Marie Nilsson Lind, som får en ännu mer framträdande roll på Länsteatern i vår. "Mina drömmars land - en show om mi och di" med urpremiär 22 februari bygger på Marie Nilsson Linds serie berättelser om en gård där de unga inte vill ta över, och innehåller nykomponerad musik av Benny Andersson och Marie Nilsson Lind. På scenen står Marie själv tillsammans med Lennart Bäck, Erik Törner och Lee Gotvik.

Mer musik blir det redan i höst när musikkollektivet KingKong tolkar Cornelis Vreeswijk 6-7 oktober och Paul Simon 13-14 oktober. Dessutom gästar Västanå Teater Visbyscenen 14 oktober med föreställningen "Livs Levande" där poesi blandas med musik. En månad senare är det dags för nästa gästspel, den här gången från Folkteatern Gävleborg som ger "Projekt: Mamma", där Alexandra Zetterberg genom sin mormors dagböcker undersöker en fantastisk berättelse från sin egen barndom.

I december är det dags för julshow! Janne Åström, Andreas Nilsson och Conny Bloom är tillbaka med musik, galenskaper, allvar och humor i "So this is christmas - en spejsad julshow" som spelas 17-21 december.

Som vanligt blir det även föreställningar för teaterns yngre publik. Den 8 oktober ges offentliga föreställningar av "Bysens hämnd" som under hösten spelas på öns förskolor, och i vår ges "Hjärnpunka", en musikal för ungdomar från 13 år och uppåt.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons