Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Tradgardsveckan-580.jpg
Bild: Ann-Britt Magnusson

Sju dagars trädgårdsfrossa

Prunkande trädgårdar, spännande gröna rum, ovanliga växter och möten med trädgårdsentusiaster. Trädgårdsveckan har mycket att erbjuda för alla som är trädgårdsintresserade.

Den 17 –25 juni är det åter dags för Trädgårdsveckan som är ett arrangemang av Gotland trädgårdsön, Sällskapet trädgårdsamatörerna och Vuxenskolan. Den 17 juni är det dags för den sedvanliga invigningen i Botaniska trädgården. Då invigningstalar Lars W Grönberg, tidigare biträdande stadsarkitekt, som talar under rubriken Vardagens paradis. Dessutom blir det musikunderhållning och växtmarknad vid Paviljongsplan.

Årets Trädgårdsvecka lockar något mindre antal medverkande visningsträdgårdar än föregående år, totalt ett tjugotal, men det finns åtskilliga trädgårdar att besöka runt om på Gotland, från Lau i söder till Bläse, Kappelshamn i norr.

– Det finns mycket att se, försäkrar Ann-Britt Magnusson från Gotland trädgårdsön som är den som håller i programpunkterna.

Hon berättar att besökarna har möjlighet att hälsa på hos ägare av allt från trädgårdar som i princip bara består av pioner till trädgårdar där skaparen byggt gröna rum eller anläggningar med dammar och växthus. Det finns även möjlighet att besöka koloniträdgårdar och se blomsterprakt och ovanliga växtval, där ägaren samlat riktiga rariteter när det gäller blommor.

Alla trädgårdar finns utförligt beskrivna med bilder på den ideella föreningens hemsida där det även finns en karta över deltagande trädgårdar. I år blir det dock ingen trädgårdsstadsvandring i Visby.

Hans Klintbom, ordförande i Gotland trädgårdsön välkomnar till årets trädgårdsvecka som han tror kommer bli en upplevelse för besökarna.

– Vi hoppas på en sedvanligt bra trädgårdsvecka med många besökare. Förra året var det runt 2000 besökare och vi hoppas att det blir många som även i år åker runt om på ön och besöker många av de deltagande visningsträdgårdarna, säger han.

  • Av: Eva HC Nyström/Gotland Just Nu
  • Publicerad 2017-06-01, 07:14

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons