Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Roma-klosterruin-580.jpg
Bild: Kerstin Klint

Olle Sarri i huvudroll på Romateatern

Nu är hela ensemblen klar inför sommarens uppsättning av Shakespeares "En vintersaga" i Roma klosterruin.

Romateatern sätter i sommar upp William Shakespeares komedi "En vintersaga" i den vackra klosterruinen i Roma. I rollerna som kungaparet Leontes och Hermione kommer vi att få se Olle Sarri och Malin Arvidsson. Olle Sarri syns just nu i den hyllade filmen Sameblod och Malin Arvidsson har setts i flera uppsättningar på Stockholms Stadsteater och Dramatens scen samt många film- och TV-produktioner, bland annat i filmerna baserade på Arne Dahls böcker. I övriga roller ses Daniel Gustafsson, Annika Olsson, Nicholas Olsson, Kim Sulocki, Vilhelm Blomgren, Stina Nordberg och Frida Stavnes.

Första sommaren på Romateatern blir det också för årets regissör Maria Åberg. Maria bor och arbetar sedan 15 år tillbaka i England, där hon bland annat har hunnit sätta upp ett tiotal föreställningar på anrika Royal Shakespeare Company.

LÄS MER: Intervju med årets regissör Maria Åberg

– Att Romateatern i sommar får arbeta med så stora namn som Maria Åberg, Olle Sarri, Malin Arvidsson och komponisten Anders Ortman känns väldigt roligt. Det blir en varm säsong med mycket musik och sång, hög konstnärlig kvalitet och allt det som är Romateatern – sommarkväll, klosterruin, Shakespeare, vackra kostymer, skratt, sång och vers, säger Stefan Marling, konstnärlig ledare på Romateatern.

"En vintersaga" beskrivs av Romateatern som "ett drama om förlust och försoning – i en föreställning där sann kärlek slutligen smälter frost och kyla". Föreställningen spelas mellan 27 juni och 19 augusti 2017.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons