Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Nu är medeltiden här!

Under söndagen invigdes Medeltidsveckan traditionsenligt med en storslagen parad genom Visby innerstad.

Texten kommer från Helagotland.se.

Under den kommande veckan arrangeras Medeltidsveckan för 34:e året i rad. Den stora invigningen hölls på Strandpromenaden under söndagskvällen, men redan vid lunchtid på söndagen arrangerades den traditionsenliga invigningsparaden genom Visby innerstad.

I paraden, som startade vid Södertorg, och sedan tog sig via Kruttornet till marknadsplatsen på Paviljongsplan, fanns riddare, gycklare, adelsmän och medeltidsklädda barn. Givetvis fanns även Medeltidsveckans två borgmästare - Hans Röd och Hans Cosfelt - samt slottsfrun Magdalena Karlsdotter Bonde med i paraden. I år gestaltas dessa karaktärer av Paul "Dino" Larsson, Carl-Johan Stålhammar och Mariette Nicander.

– Det är otroligt kul. Vilket intresse. Man förstår verkligen vilken funktion den här veckan har, säger Paul "Dino" Larsson, och får medhåll av Carl-Johan Stålhammar.

– Jag är mest imponerad över att det är så mycket folk, säger han.

Någon annan som är nöjd över att veckan är igång är Medeltidsveckans verksamhetschef Björn Sundberg, som stod och betraktade paraden på S:t Hansgatan.

– Det känns otroligt bra att vi är igång. Det har varit en galen anspänning de senaste veckorna, men nu är jag bara jäkligt glad, säger han.

Björn Sundberg berättar att de kommande dagarna kommer att präglas av mycket jobb, men även av mycket glädje.

– Framförallt handlar veckan om otroligt mycket roliga möten. Jag har ju nästan tusen av mina närmaste vänner på besök, säger han med ett skratt.

Läs mer om Medeltidsveckan 2017
Till Medeltidsveckans program

  • Av: Emil Lundberg/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-08-07, 08:07

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons