Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Wisby-strandfestival-580.jpg
Bild: Montage

Miriam Bryant och Stiftelsen till nya Wisby Strandfestival

Nu är det klart hur den nya festivalen Wisby Strandfestival i Visby hamn kommer att se ut. Flera stora artister är redan klara.

Texten kommer från Helagotland.se.

Nyligen fick Wisby Strandfestival grönt ljus att arrangera musikfesten i Visby. Den nya festivalen kommer att hållas den 12-14 juli på området mellan Wisby Strand och Kallis i Visby hamn.

– Vi spelar på Wisby Strand regelbundet och hade en konsert med Jono för ett och ett halvt år sedan som gick jättebra. Då började vi fundera på om vi kunde göra någon sommarkonsert och då tog vi kontakt med Wisby Strand som också hade planer på att göra något festivalliknande, säger Dag Franzén, direktör för Gotlandsmusiken.

Därefter arbetade de tillsammans för att få igenom en festival i Visby hamn som nu alltså blir verklighet. Artisterna som kommer att spela är Miriam Bryant, Little Jinder, Titiyo, Pugh Rogefeldt, Stiftelsen och Jono. Det kommer att vara två artister varje kväll under onsdag till fredag. Thomas Nässén, eventmanager på Wisby Strand, säger att det kan tillkomma flera akter till festivalen.

– Vi har byggt området för att det ska bli slutsålt. Det kommer vara mer människor i omlopp här än vad det någonsin varit. Det är park och stadsmiljö i en härlig kombination, säger Thomas Nässén.

– Mellan de två akterna som är varje kväll kommer det att bli något slags event. Antingen om vi kör en spelning inne på Kallis, eller om det blir något som en mindre ölfestival. Det är inte riktigt bestämt.

Han säger att drömmen är om vecka 28 kunde bli en "musikvecka" på Gotland i framtiden med spelningar på Fårö, i Visby och i Burgsvik.

– Tänk om de kör "Så mycket Burgsvik" på tisdagen, spelning på Stora Gåsemora på onsdagen och så avslutar vi under torsdag till lördag. Då kan det bli en jättehäftig vecka med riktigt bra musikupplevelser på Gotland, säger Thomas Nässén.

– Nu kör vi onsdag till fredag. Men det är för att vi ville ha starkast möjliga program med de artister som vi nu har lyckats boka.

Region Gotland har sagt ja till det första året av festivalen. Sedan ska det utvärderas om den kan fortsätta framöver.

– De kunde knappast ta ett beslut på något annat sätt än att säga ja till ett år. Sedan ska det utvärderas hur det togs emot av publiken och om det fungerar att ha en så här stadsnära festival. Men vi hade inte satsat så här om vi inte ville att det ska bli en fortsättning, säger Thomas Nässén.

  • Av: Simon Frid/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-02-24, 16:55

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons