Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

monsters-of-rauk-2017.jpg
Bild: Mattias Vejdeland

Klart med sommarens monsterfestival

Nu är det klart att förra årets rockfestival Monsters of Rauk får en uppföljning även i sommar. "Kommer bli lite större", säger arrangören Marcus Edmark, Mix Ranch i Stenkyrka.

Förra året var det premiär för tributefestivalen Monsters of Rauk i Stenkyrka. Så sent som i maj drog förebedelserna igång och det var på håret att den nybyggda scenen hann bli klar i tid.

– Det är skönt att slippa den stressen i år, säger arrangören Marcus Edmark.

Förra året fanns sex olika triubuteband, band som spelar covers från en och samma band eller artist, med på scen. I år blir det tio band som alla redan är klara och bokade. På fredagkvällen den 27 juli blir det "förfest" utan levande musik för dem som vill komma tidigare för att kanske ställa upp husvagnen eller slå upp sitt tält. Själva festivalen drar igång den 28 juli och varar cirka tolv timmar.

– Som det ser ut nu så drar vi gång redan klockan tolv på dagen och kör ungefär fram till midnatt, säger Marcus Edmark.

De flesta banden är från Gotland, som Fröken Järn, som spelar Iron Maiden, Destructed Appetite, som spelar Guns N´Roses, Rebels, som spelar Black Sabbath, och Black Business, som splelar AC/DC. Men även band från Stockholm och Göteborg kommer till festivalen.

–Vi får även hit ett band från Oslo, Pain Killer, som spelar Judas Priest. De har röstats fram som Europas bästa tributeband, säger Marcus Edmark.

Förra året kom mellan 1 500 och 2 000 besökare och Marcus Edmark tror att det kan bli fler i år.

– Trycket verkar vara stort och många har redan hört av sig och vill boka biljetter. Nu får vi bara hålla tummarna för att vädret blir bra.

En ny webbsida är på gång och väntas bli klar under kommande vecka.

Läs mer om Monsters of Rauk>>

  • Av: Mona Staflin
  • Publicerad 2018-03-06, 10:15

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons