Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Mix-ranch-marcus-580.jpg
Marcus Edmark, Mix Ranch Bild: Privat.

Hårdrocken firas i Stenkyrka

Marcus och Lovisa Edmark på Mix Ranch arrangerar i sommar en hyllning till legendariska festivalen Monsters of Rock. Sex olika tribute-band med gotländsk koppling kommer att uppträda.

Texten kommer från Helagotland.se.

Den 2 augusti blir det hårdrock för hela slanten på Mix Ranch i Stenkyrka. Som en tribute till legendariska 80-talsfestivalen Monsters of Rock arrangerar Lovisa och Marcus Edmark en endagsfestival med sex olika tributeband.

–Som en gammal hårdrockare själv har jag tänkt länge på om man kunde göra någon rolig grej. Under våren föddes tanken på att göra en Monsters of Rock i miniformat, säger Marcus Edmark.

Nu känner han sig redo för att göra slag i saken.

– Tidigare har jag inte haft kunskapen och kontakterna, det har växt fram under de senaste åren med Mix Ranch.

Banden som kommer stå på scenen har Gotlandsanknytning. Det rör sig om Fröken järn (Iron Maiden), Black Business (AC/DC), Destructed Appitite (Guns n' Roses), Rebels (Black Sabbath), Pistons (Vollbeat) och Desector (Metallica).

– Vi får riva den scen vi har och bygga upp en ny. Vi hoppas på så mycket folk som möjligt och alla som är hårdrocksintresserade är välkomna.

Festivalen planeras att pågå under tolv timmar, 14-02, där varje band spelar ett set på eftermiddagen och ett set på kvällen. Edmark har förhoppningar om att göra festivalen årligt återkommande.

– Det planerar vi starkt för. Det är faktiskt flera band som hört av sig om att vara med, men då hade vi hunnit sätta schemat för det här året. Beroende på hur det går i år så har vi stora planer för framtiden, säger Marcus Edmark och fortsätter:

– Det känns också som att en yngre publik har upptäckt hårdrocken.

  • Av: Jonas Bäckström/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-06-05, 09:25

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons