Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Sportlov Foto Rolf Jönsson.jpg
Bild: Rolf Jönsson arkivbild

Här hittar ni Gotlands bästa sportlovstips

Sportlovet erbjuder massor av roliga aktiviteter på Gotland. Vad sägs om en hemlig utflykt, experiment i ett laboratorium, en dramatiserad stadsvandring eller en småkrypsutställning? Här är guiden till ditt sportlov - fyllt av aktiviteter.

Gotlands Museum bjuds det på spännande evenemang för hela familjen under sportlovet som äger rum mellan den 26 februari och 2 mars.

Den fasta utställningen Skepp & skoj är full med lek och upptäckter, häng med på en dramatiserad stadsvandring, eller kolla in en miniutställning om småkryp, det är bara några av alla aktiviteter som erbjuds på Fornsalen och Gotlands konstmuseum.

Bungemuseets friluftsdag den 28 februari anordnas det en bussresa med ett hemligt resmål, för barn mellan 7 till 12 år, men det krävs föranmälan.

– Idén kommer från de många hemliga resor som anordnas av olika bussresebolag för vuxna men vi ville istället göra det för barn. Barn som är så fyllda av äventyrslust och överraskningar hoppas och tror vi skulle uppskatta en sådan här dag, berättar Viktoria Berglund som är museipedagog.

Vill du bara hänga på museet kan du göra ett eget luffarschack, gå tipspromenad eller grilla korv.

Fenomenalen  kan du bland annat programmera en diskodans, skriva ett hemligt meddelande eller göra experiment i labbet på ovanvåningen.

Oavsett väder är det härligt att kolla lite film på lovet. Biograferna i Slite, Hemse, Klintehamn och Visby lockar med biovisning för stora och små, programmet hittar du på Gotland.net.

Känner du för att röra på dig? Med vasst slipade skridskor och hjälm kan du bege dig ut på hal is och testa Gotlands tre ishallarna i Hemse, Slite och Visby, eller passa på att delta i den fartfyllda fotbollsturneringen Krullis cup som pågår hela veckan.

Hemsebadet har sportlovsöppet i stora bassängen, barnbassängen och barnlandskapet, med bland annat en hinderbana som är uppsatt i stora bassängen, och Solbergabadet lockar med funballz, där du kan springa på vattnet med hjälp av uppblåsbara bollar. Dessutom visas barnfilmen "Haja läget" på torsdagseftermiddagen.

Har du fler tips på sportlovsaktiviteter? Mejla redaktion@gotland.net så lägger vi in det i Gotlands medias evenemangskalender.

LÄNK: Här hittar du fler evenemang på sportlovet

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons