Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Medeltida-jul-press-3.jpg
Bild: Maria Kristiansson

Här är programmet för Medeltida jul

Medeltidsveckan har nu släppt programmet till den fjärde upplagan av Medeltida jul i Visby den 8-10 december.

Evenemanget kommer att invigas vid Österport klockan 17:15 på fredagen, där du kan se på ett spännande skådespel och följa med i ett stämningsfullt fackeltåg in i världsarvstaden Visby, som gjort sig redo för Medeltida jul.

Under helgen erbjuds ett digert program där du kan passa på att gå på en medeltida julmarknad, där det dessutom bjuds på underhållning från den öppna scenen Forum Vulgaris. På scenen kommer bland annat Koenix, Trix och Allmänna sången att underhålla.

På grund av helgens oväder kommer julmarknaden att flytta in på Gotlands Museums gård samt på Kapitelhusgården, istället för som tidigare år på Stora torget.

På programmet står även musik, mat och dans på Kapitelhusgården, och i Sankta Karins ruin finns det tillfälle att prova på bågskytte. I skuggan av ringmuren kommer det att vara en rafflande föreställning med riddarsällskapet Torneamentum.

– Spelen kommer att hållas i Hästarnas dal i Östergravar. Det som är kul med vinterspelen är att man kommer så nära inpå hästarna, säger Medeltidsveckans verksamhetschef Björn Sundberg.

Gotlands Museums ger spännande vandringar och gruppen Pyrox ger en gnistrande eldshow i S:t Lars ruin. Dessutom bjuds det på krogshower, föreläsningar, konserter och mycket mer.

– Medeltida jul är väldigt mycket Medeltidsveckan men i ett lite mindre format. Ta en romantisk weekend med din käresta och upplev ett mörkt, mysigt och lite kylslaget Visby med eldar som brinner på torg och i ruiner. Det är stämningen som är det unika med Medeltida jul, den går verkligen att ta på, säger Björn Sundberg.

LÄS MER: Medeltida jul anpassar sig till helgens oväder

HÄR kan du se hela programmet.

LÄS MER: Medeltida jul börjar ta form

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons