Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Här är årets motionslopp på Gotland

Att springa på Gotland är en riktig upplevelse. Här är årets lopp, alltifrån Nordic Classic Running, som är ett av de större motionsloppen, till Raukloppet bland raukar på Fårö och Suderruset, där det finns något så unikt som en rollator-klass. Häng med alla hurtiga motionslöpare och spring in säsongen på Gotland!

Nordic Classic Running
Den 22 april är det dags för Nordic Classic Running, som är först ut bland de större motionsloppen på Gotland. Loppet beskrivs som ”Nordens kanske vackraste halvmaraton”, med en bana som sträcker sig längs med Visbys vackra strandpromenad.  Välj mellan att springa ett halvmaraton, 5 kilometer eller 10 kilometer individuellt. Deltagarna är en  blandning mellan av elit, motionärer och en ungdomsklass.

Ladingsränne
Ladingsränne den 24 maj är ett motionslopp där du väljer mellan att springa 5 eller 10 kilometer, individuellt eller i lag med fem personer. Loppet utgår från Strandgärdet i Visby.  Om benen känns tunga efter loppet, kan du mumsa på den picknick-kasse som delas ut till alla lag. Ladingsränne betyder för övrigt ”vårlopp” på gotländska.

Suderruset
Den 27 maj arrangeras Suderruset i Burgsvik. Den fem kilometer långa banan  har start och mål i Burgsviks hamn.  Unikt för Suderruset är att det finns en rollatorklass, som inte är lika lång som huvudklassen. Här räcker det med 200 meter!

Island Run - Smak av Gotland
Island Run - Smak av Gotland är en del av Island Games och den enda möjligheten för allmänheten att delta i Island Games. Det öppna loppet startar en kort stund efter det officiella loppet sent på fredagseftermiddagen den 30 juni och är sista aktiviteten i hela Island Games. Allmänheten kan välja att delta i halvmaratonloppet eller ett 10-kilometerslopp. Start och mål är på Gutavallen.

Jungfruloppet
Jungfruloppet är ett motionslopp med herr- och damklasser över 6 och 13 kilometer och en barnklass som springer 1,2 kilometer. Loppet går på kvällen den 18 juli vid Kinnerstugan i Lummelunda, och man springer till stora delar längs klintkanten mellan Lickershamn och Kinnerstugan i Lummelunda.

Levaloppet
Den 22 juli 2017 går startskottet för det andra Levaloppet på Gotland, där hela familjen kan delta på egna villkor. Levaloppet som arrangeras av Roma IF Friidrott tillsammans med Leva Kungslador erbjuder ett halvmaraton och ett millopp samt två sträckor för yngre, Lilla Levaloppet på 2 kilometer och Lilla Lilla Levaloppet på 500 meter. Banorna går både på grus och asfalt genom det vackra Södra Hällarna.

Viruddenloppet
Viruddenloppet i När  genomförs torsdagen den 27 juli. Loppet avgörs på flacka och snabba banor i vacker landsbygdsmiljö och är på distanserna 5 och 10 kilometer. Det finns även en ungdomsklass och ett barnlopp. Både elitlöpare och motionärer är välkomna att vara med i loppet i den gotländska sommarkvällen.

Sunset Race
Den 30 juli är det dags för motionsloppet Sunset Race på Hoburgen. Loppet består både av ett barnlopp, för åldern fyra till åtta år, där barnen springer 500 meter, och ett vuxenlopp på fem kilometer.

Raukloppet
Raukloppet är ett motionslopp på Fårö den 1 augusti och beskrivs som ett av Gotlands vackraste, där du springer i solnedgången längs raukområdet vid Digerhuvud i solnedgången. Loppet är för dig som gillar att springa eller gå med hela familjen och består av två olika banor, på 11,5 kilometer och på 4,5 kilometer. Start är vid Lauters hamn på Fårö.

Blodomloppet
Lördagen den 16 september är det dags för Blodomloppet, med start och mål på Gutavallen i Visby. Blodomloppet har blivit en riktig folkfest, som brukar locka omkring 2000 deltagare. Motionsloppet går längs natur-, cykel- och gångvägar i Visby. Många väljer att springa den milslånga banan, men vill du springa en kortare runda, kan du välja femkilometersrundan. 

Lucialoppet
Lucialoppet i Visby 9 december passar både motionärer och eliten. Start och mål är på Visborgsområdet i södra Visby. Det är 36:e året som Lucialoppet anordnas.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons