Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kneippbyn-580.jpg

160 kvadratmeter studsmatta byggs på Kneippbyn

Det blir en hoppfull sommarsatsning på Kneippbyn i år. En 160 kvadratmeter stor studsmatta har börjat ta form på sommarlandet.

Texten kommer från Helagotland.se.

– Studsmattor har ju varit lite trendigt ett tag nu och trampoliner har varit en bra grej för att få igång stillasittande ungdomar som bara sitter framför tv- och dataspel annars. Vårt studsmatteland är en av våra mest populära attraktioner både bland barn och ungdomar – så nu uppgraderar vi oss och bygger vi ut en nästa generationens anläggning, berättar Kneippbyns vd Bobbo Werkelin.

Den nya trampolinanläggningen uppskattas bli omkring 160 kvadratmeter, bestå av flera sammansatta trampoliner, kostar strax under en miljon kronor och ska stå klar innan midsommar.

– Idéskisserna är klara nu och vi har precis börjat jättesmått med gräv- och schaktarbetet. Trampolinlandet kommer byggas upp med studsmattor både sidledes och nedifrån – så man kan få energi från alla håll. Det kommer bli ett kösystem med tidsbegränsad hopptid precis som i vårt tidigare studsmatteland; attraktionen kommer rymma runt 10 barn åt gången med en åldersgränsen på runt sju år, tror jag, berättar han.

Varje år skadas cirka 6 000 barn på studsmattor runt om i landet. Hur ser det ut med skaderisken på nya trampolinanläggningen?

– Trampolinlandet vi har haft tidigare är ju en mindre variant av den här nysatsningen. Och de vanligaste olyckorna här sker när barnen springer mellan aktiviteterna. Det finns liknande stora anläggningar i övriga Sverige och vår nya byggs efter alla regler; så förhoppningen är ju så klart att ingen ska komma till skada.

  • Av: Sanne Svensson/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-04-12, 12:44

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons