Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

10-smultronstallen-maj-580.jpg

10 smultronställen i maj

Maj är en härlig månad på Gotland då ön färgas grön, det knoppas överallt, uteserveringarna öppnar och dagarna blir längre. Här hittar du 10 av våra smultronställen på ön just nu!

Strandpromenaden, Visby
Foto: Simon Bendelin

Strandpromenaden, Visby
Strandpromenaden i Visby är ett perfekt ställe att njuta av majsolen på. Du kan gå, cykla eller kanske åka rullskridskor hela vägen från Almedalen till Snäck.

Helgumannen, FåröFoto: Bosse Eriksson

Helgumannen, Fårö
Så mycket Gotland som det bara kan bli! Vacker stenstrand, rofyllt och med vackra små fiskebodar på rad.

NipsipporFoto: Rolf Jönsson

Nipsippor på File hajdar och Hejnum hällar
I början av maj blommar de fantastiskt söta små nipsipporna som bäst i hällmarkerna vid Hejnum hällar och File hajdar på norra Gotland. Nipsippan är ovanlig och fridlyst. I Sverige kan man bara hitta den på Gotland och i Ångermanland.

Gustavsvik, Visby
Foto: Bosse Eriksson

Solnedgången vid Gustavsvik
Hela Gotlands västra kust är som gjord för att njuta av de vackraste solnedgångar. En fin plats att se solen sänka sig på för dig som är i Visbytrakten är Gustavsviks badstrand strax norr om Visby. Ta med en filt, en kaffekorg och njut av skådespelet!

Gotland Ring
Foto: Sveds Signe Söderlund

Gotland Ring, Lärbro
Du behöver inte ha en dyr sportbil för att testköra på motorbanan Gotland Ring - ta med din vanliga bil eller MC och testa den i kurvorna! Här arrangeras allmänhetens körning vid flera tillfällen i maj.

Furulundsskogen, Visby
Foto: Jenny Kiderud

Vitsippor och bokar i Furulundsskogen, Visby
Har du tagit en promenad i bokskogen i Furulund i östra Visby någon gång? Om inte så är det dags nu. Skogen är som allra vackrast när marken täcks av vitsippor i april-maj.

Rapsfält, Gotland
Foto: Britt Kiderud

De knallgula rapsfälten
Under andra halvan av maj färgas den gotländska landsbygden gul. Ta en tur ut på landet och njut av vackert lysande åkrar!

Bottarve
Foto: Bosse Eriksson

Bottarve museigård
Under maj månad slår flera av de gotländska museigårdarna upp portarna för året. Fina Bottarvegården i Vamlingbo håller i maj både museet och butiken öppen varje helg.

Stora Karlsö
Foto: Kerstin Klint

Stora Karlsö
5 maj öppnar Stora Karlsö för säsongen med dagliga turer från Klintehamn. Åk över dagen eller bo över och njut av blommor och fåglar i ett annorlunda landskap.

Joda Bar, Visby
Foto: Petra Jonsson

Visbys soliga uteserveringar
Sist men inte minst - njut av våren och det gryende folklivet på någon av Visbys soliga uteserveringar! Redan till påsk byggdes de upp, och står nu redo att ta emot dig som vill spana på folk och njuta av god mat och dryck.

 

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons