Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

22 FEBRUARI, 2018

En pigg 100-åring drar ut på firandet

Med ett digert program och en satsning på barnfamiljer ska hembygdsföreningen på Sudret fira sitt 100:e år.

21 FEBRUARI, 2018

Befolkningen fortsätter att öka på Gotland

Under förra året passerades 10 miljonersgränsen av Sveriges befolkning. Även gotlänningarna blev fler under det gångna året.

20 FEBRUARI, 2018

Här är gotlänningarna som kör Vasaloppet 2018

OS i all ära, vi närmar oss också Vasaloppstider! Omkring 15800 skidåkare kommer att stå på startlinjen i det klassisk loppet den 4 mars. Bland dem finns 75 gotlänningar.

19 FEBRUARI, 2018

BILDEXTRA: Han fångar den gotländska naturen

Gotlänningen och sportfiskaren Joakim Lyander har alltid kameran med sig på sina fisketurer. Här är några av hans stämningsfulla naturbilder.

15 FEBRUARI, 2018

Klart med två nya artister till Stora Gåsemora

Darin och Magnus Carlson, här har ni namnen på ytterligare två artister som ska spela på Stora Gåsemora på Fårö i sommar.

14 FEBRUARI, 2018

Spännande förändringar på gång på Ringen

Planerna för sydslingan kommer allt närmare att realiseras. Därtill anläggs det läktare med tillhörande utställningsområde och en tennisbana på Gotland Ring i år.

14 FEBRUARI, 2018

Här hittar ni Gotlands bästa sportlovstips

Sportlovet erbjuder massor av roliga aktiviteter på Gotland. Vad sägs om en hemlig utflykt, experiment i ett laboratorium, en dramatiserad stadsvandring eller en småkrypsutställning? Här är guiden till ditt sportlov - fyllt av aktiviteter.

13 FEBRUARI, 2018

Medeltidsveckan är Årets turistmål i Sverige

Medeltidsveckan har för tredje året i rad tagit hem turistpriset Årets turistmål.

12 FEBRUARI, 2018

Ny after beach på Fårö i sommar

Ett after ski-samarbete från Åre blir till krog, butik och after beach på Fårö - med ett namn som för tankarna till Miami.

8 FEBRUARI, 2018

Nu ska det bli lättare att vandra på norra Gotland!

Kuststräckan mellan Visby och Kappelshamn erbjuder fantastiska naturupplevelser. Nu startar arbetet med att skapa en vandringsled.

7 FEBRUARI, 2018

Vårens program i Jazzklubben

Den 15 februari startar vårens säsong av Jazzklubben på Munkkällaren i Visby. Klubben gästas av musiker från Gotland, fastlandet och betydligt mer långväga gäster än så.

7 FEBRUARI, 2018

Tusenbitarspusslet på Muramaris

Den stora sandstensspisen var Muramaris hjärta. I den våldsamma branden för fem år sedan förvandlades den till grus. Nu återskapas spisen, bit för bit, i ett jättelikt tusenbitarspussel.

7 FEBRUARI, 2018

Pia Ingelse och Stig Ahlyr i en gemensam utställning

Ingen av dem föddes i en konstnärsfamilj, och de fick kämpa lite extra för sina yrkesval. Lördagen den 10 februari öppnar Gotlands Konstmuseum årets två första utställningar med de folkkära gotländska konstnärerna Stig Alyhr och Pia Ingelse. En del av Ahlyrs verk har aldrig tidigare ställts ut.

6 FEBRUARI, 2018

Neon och pastell i Stenkyrka

Den 17 februari blir det benvärmare, liveband, neon och pastell i Stenkyrka Folkets hus. "Jag ville fixa en fest som jag själv vill gå på."

5 FEBRUARI, 2018

Louise Hoffsten återvänder till Fröjel

I fjol gav Louise Hoffsten två spelningar på Fröjel Resort & Spa, och nu är det klart att hon återvänder även i år. Konserten ges den 5 maj.

5 FEBRUARI, 2018

De lockar med italiensk karneval i vintermörkret

Den 10 februari blir det italiensk karneval på Almedalsbiblioteket, med sagor, musik och aktiviteter för både stora och små.

2 FEBRUARI, 2018

Springsugen? Här är årets motionslopp på Gotland

Att springa på Gotland kan vara en oförglömlig upplevelse. Under året bjuder ön på flera spännande lopp - allt från ultraloppet Gotland Backyard, där deltagarna springer 16 mil på 24 timmar, till Raukloppet, där du springer i solnedgången vid Digerhuvud.

1 FEBRUARI, 2018

Föreställning som tar oss tillbaka till rötterna

Marie Nilsson Lind gör comeback på teaterscenen i Visby med en föreställning om landsbygden. Men det var inte självklart för henne att återvända. "För mig handlade det om att välja livet igen", säger hon.

31 JANUARI, 2018

Döskallen lockar Riddarna till ön

16-17 mars seglar upp som en av årets stora musikhelger på Gotland. På fredagen Döskallen med fem band, och kvällen efter Rockskallen Music Awards 2018. Två dagar som bjuder på bland andra Moneybrother och Riddarna.

30 JANUARI, 2018

Isabelle McAllister - årets dragplåster på Skaparfestivalen

Skaparfestivalen den 10 mars i Hemse ser ut att bli en fullspäckad dag att se fram emot för alla som är intresserade av återbruk. Årets stora dragplåster är Isabelle McAllister, känd från bland annat tv.

Annons
Annons
Annons
Annons