Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Farofarjan1-580.jpg

Nu tackar Freja för sig

Nu återvänder vägfärjan Freja till fastlandet efter att i sex veckor ha förstärkt trafiken över Fårösundsleden.

Färjetrafiken mellan Gotland och Fårö har enligt Trafikverket  fungerat bättre i sommar än på många år, och det är vägfärjan Frejas förtjänst. Under sex sommarveckor har hon förstärkt färjeleden och med tre vägfärjor i trafik har köerna under större delen av sommaren hållits nere. 
 
Fårösundsleden är populär på sommaren. Förra årets toppnotering på antal trafikerande fordon har överträffats av årets siffror. Enligt Färjerederiets statistik har 111105 fordon transporterats på Fårösundsleden i juli 2017. Det är 5795 fler fordon än samma månad förra året.
 
– Vi har kört tre färjor i skytteltrafik när trycket på överfart varit som störst, och det har fungerat bra, säger distriktchef Erik Olsson, Trafikverket Färjerederiet, i ett pressmeddelande.
 
Nu är det dags för Freja att återvända till fastlandet. Avresan planeras till fredag den 10 augusti.
 
– Antalet resande på Fårösundsleden minskar nu och vi får anpassa antalet färjor efter det. Kösituationen kan påverkas och ett bra tips för våra resande är att vara ute i god tid, säger Erik Olsson.
 
Fårösundsleden går mellan Fårösund på norra Gotland och Broa på Fårö. Färjeledens längd är 1300 meter och överfartstiden är sex minuter. Färjerederiet arbetar fortsatt med att se över vilka åtgärder som kan vidtas för att möta kommande års efterfrågan.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons