Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Hitta billigaste-1060.jpg
Bild: Bosse Eriksson, Patrick Hansson, Peter Phillips

Hitta billigaste Gotlandsresan

Det finns pengar att spara för dig som planerar din Gotlandsresa. Båt eller flyg, helg eller mitt i veckan, sista-minuten eller vara ute i god tid? Här hittar du tips på hur du kommer åt de billigaste biljetterna med både färja och flyg.

BÅT
Destination Gotland
Sjövägen tar man sig året runt till Gotland med Destination Gotlands bilfärjor från Nynäshamn och Oskarshamn, samt sommartid från Västervik. Biljettpriserna varierar beroende på hur attraktiv en avgång är, berättar Christer Bruzelius som är vd för Destination Gotland.

Christer Bruzelius berättar att rederiet kontinuerligt arbetar med olika kampanjverktyg, som släpps under året. Sommaren 2018 kommer den billigaste personbiljetten att kosta 95 kronor för en vuxen resenär. Då sitter man i  ekonomisalongen vid restaurangtorget under överfarten. 

En annan populär kampanj som man kan hålla utkik efter är ”Alla+bilen”, ett paket för upp till fem personer med fordon. Det kan vara ett prisvärt alternativ om man är några stycken som reser tillsammans.

– Vi vill locka folk att resa när det inte är så många bokade. Vi jobbar aktivt med att stimulera ett resande under säsonger som angränsar till högsäsonger.

För pensionärer, barn, ungdomar till och med 25 år och studenter finns särskilda rabatter, och barn upp till 2 år reser gratis. Rabattens storlek varierar mellan de olika grupperna och mellan olika avgångar.

Ett annat tips för den som vill spara pengar är att boka via nätet, där man kan jämföra priser dag för dag. 
– Bokar man via nätet blir biljettpriset cirka 5 procent lägre än vid bokning via telefon eller på färjeterminalerna.

 

FLYG
BRA
För att hitta billigaste flygresan till Visby med flygbolaget BRA tipsar regionchef Sakarias Ronquist om att man ska boka i god tid, vara flexibel, och inte resa när alla andra reser. Torsdagar, fredagar och söndagar är de största resdagarna, så kan man undvika dem så kan det finnas pengar att spara.

– Under sommaren brukar första morgonturen vara billigare när alla andra inte vill åka.

Under samtliga lov reser medföljande barn med 90% rabatt på ordinarie pris med BRA. Sommartid gäller rabatten under perioden 9 juli till 12 augusti. Rabatten gäller för barn mellan 2-11 år.
– Är man under två år flyger man alltid gratis, berättar Sakarias Ronquist.

– Vårt lägsta ordinarie pris just nu är 498 kronor. Till sommaren när flygskatten tillkommer hamnar det billigaste priset på 562 kronor.

Dessutom har BRA student-, ungdoms- och seniorpriser som man kan hålla utkik efter.
– Vi har även en lågpriskalender där man på ett tydligt sätt ser det lägsta priset per dag.

Sakarias tipsar även om att man ska utnyttja de direktavgångar som går från flera olika destinationer. Förutom året-runt-linjerna Göteborg, Malmö och Bromma, flyger BRA under sommaren direkt från Umeå, Östersund, Sundsvall, Ängelholm, Norrköping och Helsingfors. 

– Om man flyger direkt blir det ju såklart lägre priser. Det bästa sättet att hålla koll på nya specialerbjudanden är att prenumerera på BRA:s nyhetsbrev, gå med i vårt lojalitetsprogram ”Bra vänner” eller att följa oss på Facebook.


SAS
Flygbolaget SAS trafikerar Visby året runt från Stockholm Arlanda. På SAS hemsida finns en lågpriskalender där man enkelt kan se på vilka avgångar de billigaste biljetterna finns.

Även hos SAS finns rabatter för barn och ungdomar, och barn upp till två års ålder som reser i vuxens knä flyger gratis.

Kommer ni att gå ut med några kampanjer till sommaren?
– SAS har löpande kampanjer, men det är för tidigt att säga något om sommarens kampanjer, berättar Fredrik Henriksson på SAS pressavdelning.  Ett tips är att hålla utkik efter våra ”Now or never-priser” på torsdagar på hemsidan.

– Generellt handlar det om att vara ute i god tid, och kanske undvika de mest populära restiderna om man vill ha det lägsta priset. Om du blir medlem i EuroBonus, får du löpande mail om aktuella kampanjer och erbjudanden vi har. 

Hur mycket kostar den billigaste resan Arlanda – Visby?
– Vårt lägsta pris i normal prisstruktur är 449 kronor mellan Arlanda och Visby.  När det är kampanjer erbjuder vi också priser mellan 349 och 399 kronor.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons