Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

farofarjan.jpg
Bild: Tobias Wallström

Extra Fåröfärja i sommar

Under sex veckor i sommar kommer en extra färja att förstärka trafiken mellan Fårö och Fårösund.

Texten kommer från helagotland.se

Köerna och väntetiderna till Fåröfärjan kan under högsäsong bli extremt långa och efter rekordsommaren 2016 har Trafikverket beslutat att förstärka Fårösundsleden den kommande sommaren.

Nu är det klart att den tredje färjan ska trafikera linjen vecka 27 till 32, alltså 3 juli till 13 augusti.

Tidigare fanns planer på en större färja, med kapacitet för 80 personbilar, som skulle komplettera de nuvarande två färjorna och därmed fördubbla kapaciteten. De planerna fick dock skrotas eftersom färjelägret på Fårö inte är anpassat för den större färjetypen.

Fårösundsleden trafikeras i dag av Bodilla, som tar upp till 40 personbilar, och Gulli, som tar 38 bilar, och som planerna ser ut just nu blir det en färja i ungefär samma storlek som kommer att förstärka trafiken.

– Vi vet inte ännu vilken färja det blir. Det är inte bara mellan Fårö och Gotland som det reser mycket folk sommartid och där det behövs förstärkning, säger Erik Olsson, Trafikverkets distriktschef för Färjerederiet, i Fårösund.

Trafikverket har inte hur många färjor som helst och kapaciteten måste därför fördelas mellan de olika lederna när trycket är som högst.

– Den enda färjeleden där trycket minskar under sommaren är Ekeröleden i Mälaren. Som det ser ut just nu kommer vi att ta en färja därifrån, säger Erik Olsson.

 

 

  • Av: Mona Staflin/Helagotland.se
  • Publicerad 2017-03-16, 10:17

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons