Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Gotlands Konstmuseum

Konstmuseet-580.jpg


På Gotlands Konstmuseum visas i utställningen "Konst på Gotland" hur konstnärer från tidigt 1800-tal fram till idag inspirerats av ljuset och öns skönhet i sitt måleri. Dessutom visas samtidskonst, design och konsthantverk i tillfälliga utställningar.

Museet hör till Gotlands Museum och är öppet året om.

Hitta boende, restauranger, badplatser m. m. i närheten

Evenemang
14okt
30apr

Gotlands Konstmuseum

Gotlands Konstmuseum presenterar ett flertal, ofta egenproducerade utställningar per år. I de tillfälliga utställningarna visas framförallt samtidskonst men också konsthantverk och design.

14okt
30apr

Tyra

Tyra Lundgren (1897-1979) är en av våra mest mångsidiga konstnärer, verksam som målare, tecknare, grafiker, keramiker, Utställningen lyfter fram hennes breda konstnärskap, verksamhet och liv.

14okt
30apr

Drömmen om Gotland

Utställningen Drömmen om Gotland | Bilden av Visby är en omarbetning av den tidigare fasta utställningen Det gotländska ljuset, som nu breddats med fler verk, nya infallsvinklar och ny scenografi.

18okt
25jan

Ungas Salong

Ungdomar, 13-19 år, visar sina verk på Gotlands Konstmuseum. Utställningen speglar unga människors tankar och drömmar och hur man ser på livet, saker och ting.

18okt
25jan

Formulas

I höstens utställning presenterar Gotlands Konstmuseum sju samtida glaskonstnärer som arbetar i ett utvidgat fält och har en konceptuell hållning till glas som konstnärligt material och uttrycksmedel.