Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Läs det på webben
Gotland.net |Gotländska julevenemang och medeltiden på TV

Nyhetsbrev v. 46 2013

Sommartrafiken mellan Västervik och Visby, årets gotländska lucia, Medeltidsveckan i SVT och julens evenemang är några av ämnena i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

 

Färjetrafik Västervik-Visby sommaren 2014
Under två månader sommaren 2014 kommer färjor att gå mellan Västervik och Visby. Resorna beräknas vara bokningsbara från årsskiftet.
Läs mer

Film om Medeltidsveckan visas i SVT
Under årets Medeltidsvecka på Gotland premiärvisades dokumentärfilmen "7 dagar", en film om Medeltidsveckan och människorna som besöker den. I januari får alla chans att se filmen när den visas på SVT.
Läs mer

Allt om julen på Gotland
På vår julsida hittar du det mesta om julfirandet på Gotland: julbord, julmarknader, evenemang som bidrar till julstämningen och tips på nyårsmat.
Till julsidan 

Rösta fram årets lucia!
Nu kan du vara med och rösta fram 2013 års gotländska lucia.
Läs mer

Provgute nominerat till årets leaderprojekt
I projektet Provgute har en hel bygd gått samman för att öka inflyttningen till orten. Genom att erbjuda provboende på förmånliga villkor har man lyckats locka 24 vuxna och 12 barn att provbo på norra Gotland. Därför har föreningen nu chans att vinna en Ullbagge vid årets Landsbygdsgala den 26 november.
Läs mer

Nu har muren plockats ner
Arbetet med att restaurera den rasade delen av Visby ringmur pågår för fullt. Nu har den rasade delen plockats ner för att sedan byggas upp igen.
Läs mer

Vinn biljetter till Kalle Moraeus julshow!
Den 1 december ger Kalle Moraeus, Sanna Nielsen och Orsa Spelmän sin julshow på Wisby Strand. Vill du gå? Vi har biljetter!
Till tävlingen

Matsverige samlas på Gotland
Gotland är Sveriges matlandethuvudstad 2013, och står därmed som värd för årets Matlandetkonferens. 20-21 november samlas Matsverige till debatt och diskussioner på Wisby Strand med Lotta Lundgren som moderator.
Läs mer

Se första delen i intervjuserien "Wahlgren: nyfiken på ..."
Under hösten intervjuar Tommy Wahlgren gotlänningar som gjort karriär utanför ön live på scen på Länsteatern i Visby. Det första programmet bjöd på ett möte med näringslivsprofilen Urban Bäckström och finns nu att se på nätet.
Läs mer

Musik-Pelles stipendium till Emil Scheid
21-årige musikern och gitarristen Emil Scheid tilldelas årets Musik-Pelle-stipendium. Emil är uppvuxen på Gotland och studerar nu på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Läs mer 

 Vet du någon mer som skulle ha glädje av vårt nyhetsbrev? Här kan man anmäla sig!

Besök oss även på Facebook: https://www.facebook.com/gotlandnet


Avsluta prenumeration Ansvarig utgivare: Bo Eriksson Facebook
© 2013 Gotlandnet AB Gotlandnet AB innehar utgivningsbevis för databas utfärdat av Radio- och TV-verket.