Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

WS-pressbild-580.jpg
Wisby Strand Bild: Jörgen Borg

Kongresshallen Wisby Strand

Gotlands kongresshall Wisby Strand är kanske Sveriges vackrast belägna mötesplats. Hallen ligger precis invid Almedalen i hjärtat av den medeltida hansestaden Visby, bara 50 meter från havet.

Wisby Strand - en kongresshall i hjärtat av Visby
Gotlands kongresshall Wisby Strand är kanske Sveriges vackrast belägna mötesplats. Hallen, invigd i april 2007, ligger precis invid Almedalen i hjärtat av den medeltida hansestaden Visby, bara 50 meter från havet.

Kärnan i Wisby Strand är förstås själva kongressalen. Här finns plats för 1000 sittande åhörare, men hallen går också att dela av vid mindre sammankomster. I salen finns en stor scen anpassad för allt från stora kongresser till teaterföreställningar och konserter. I Wisby Strand finns också en bankettsal, en restaurang med uteservering mot havet och stora utställningsytor.

Nära till det mesta
Wisby Strand ligger precis intill Almedalsbiblioteket i Visby. Härifrån är det gångavstånd till det mesta: hotell, restauranger, barer, shopping och färjeterminal.

Att ta sig till flygplatsen tar bara 10 minuter med bil eller taxi. Invid kongresshallen ligger dessutom ett nytt kallbadhus med badstrand, badbryggor, bastu och en restaurang som håller öppet under sommarsäsongen. 

Wisby Strand. Foto: Jörgen Borg

Många stora möten har genomförts
Europeiska Rymdorganisationen ESA, Lindebergs Grant Thornton och Comfort-kedjan är några av de många företag och organisationer som valt att förlägga sina stora möten till Visby och Wisby Strand. Visby och Wisby Strand har också stått värd för bland annat Riksidrottsmötet och Kirurgveckan.

Wisby Strand. Foto: Jörgen Borg

Kulturen har en central plats
På Wisby Strand bjuds på allt från artistframträdanden och konserter med symfoniorkester till teater och julshower. Carola, Håkan Hellström, Takida och Lill Lindfors är några av de många artister som redan framträtt i Gotlands nya arena.

Foton: Jörgen Borg


Fakta

Redan i slutet av 80-talet inleddes diskussioner om en kongresshall. Efter flera års utredningar beslutade Gotlands kommun 2003 att bygget skulle bli av. Lund & Valentin Arkitekter AB, fick i uppdrag att rita byggnaden, som senare fick namnet Wisby Strand Congress & Event Gotland.

  • Publicerad 2013-04-28, 17:49

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Annons
Annons