Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Almedalsveckan 2016

Under vecka 27 arrangeras 2016 års Almedalsvecka på Gotland. Under åtta dagar kommer tusentals företrädare för politiska partier, organisationer och företag att samlas i Visby för att nätverka och diskutera aktuella samhällsfrågor.

Olof Palme. Foto: Gotland.net

Historik

Almedalsveckan i Visby har utvecklats till en gigantisk mötesplats. Veckan startade för över 40 år sedan, då socialdemokraterna på ön tog initiativet och bad Olof Palme att hålla ett tal i Almedalen. I början av 70-talet började fler och fler partiledare att delta, och Almedalstalen utvecklades så småningom till en Almedalsvecka. Numera deltar alla de etablerade politiska partierna i veckan, liksom ett stort antal organisationer, företag och journalister.

Almedalsveckan

Boka boende i god tid
Med så många besökare i Visby samtidigt som det är under Almedalsveckan säger det sig själv att trycket på boendeanläggningar, möteslokaler och resor är mycket stort under den här veckan. Många återkommande deltagare bokar sitt boende flera år i förväg och de populäraste alternativen blir snabbt fullbokade. Att vara ute i mycket god tid är alltså ett bra tips. Ett bra alternativ när Visbyhotellen har fullbokats är att söka efter boende på den gotländska landsbygden. På Gotland är avstånden korta och man tar sig in till Visby på mindre än en timme från nästan hela ön.

Boende på Gotland 
Resan till Gotland
Möteslokaler på Gotland

Almedalsveckan

Gratis att besöka
Att som arrangör delta med evenemang i Almedalsveckans program är gratis om man anmäler evenemanget i god tid. Arrangören står däremot för alla kostnader för själva evenemanget. Alla evenemang som finns med i det officiella programmet är också kostnadsfria och öppna för alla intresserade besökare.

Almedalsveckan

Partiledarnas tal
Alla politiska riksdagspartier får en egen dag i Almedalen där en företrädare för partiet, ofta partiledaren eller språkröret, håller tal från Almedalens scen.  

Praktiska länkar

  • Av: Jenny Kiderud

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons