Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Kustfiske i Slite Skärgård

GSA-fiske-1.jpg
Vill ni hyra en fiskeguide för kustfiske eller följa med på en organiserad fisketur med båt?


Slite skärgård är berömt för sitt fina havsöringsfiske. Gotland har ett eget bestånd av vild välväxt havsöring som fortplantar sig i öns åar och bäckar på senhösten. Det går att fiska havsöring året runt men bäst är det höst, vinter och vår, då tar man fisk direkt utanför dörren på Slite strandby.

Självklart finns det en hel del annan fisk att fånga runt Slite också. Bogeviken innanför strandbyn är en blandning av havsvik och insjö och håller flest fiskearter av alla platser på ön. Sportfiskarna arbetar målmedvetet med att förbättra förutsättningarna för fisken och har med hjälp av Cementa bland annat anlagt en gäddfabrik i spillingsån som rinner ut i Bogeviken.

I Slite skärgård och Bogeviken finns förutom den åtråvärda havsöringen bland annat: lax, torsk, gädda, horngädda, flundra, piggvar, abborre, strömming, ål mm. Ska du fiska på egen hand är det bra att hålla koll på var, vad, hur och när det är tillåtet att fiska olika arter och den informationen finns hos Länsstyrelsen.

Vill ni hyra en fiskeguide för kustfiske eller följa med på en organiserad fisketur med båt så kontaktar ni Gotland Sports Academys sportcenter så hjälper vi er.

Logotype