Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Almedalen-sommar-580.jpg

Visby utsedd till Sveriges näst vackraste stad

Under hela året har en omröstning på Facebook pågått i syfte att kora Sveriges vackraste stad utanför Stockholm. Nu är omröstningen avslutad, och Visby hamnade på en hedrande andraplats.

Sundsvall har, kanske något otippat, utsetts till Sveriges vackraste stad i en omröstning på Facebook arrangerad av föreningen Arkitekturupproret. Totalt inkom drygt 10.000 röster, varav vinnaren Sundsvall fick drygt 1900 röster, följt av Visby med drygt 1400 röster och Lund med drygt 500 röster.

Om Visby skriver Arkitekturupproret: "Staden är ett världsarv med sin vackra och välbevarade stadskärna och kändes till en början som den givna vinnaren. Stadskärnan består av välbevarade historiska byggnader och kompletteras av spännande kyrkoruiner. De små gränderna och stadens sluttning ner mot havet skapar en mycket speciell atmosfär med den i stort sett intakta stadsmuren som grädde på moset."

Det som enligt Arkitekturupproret ligger Visby i fatet är bland annat stadens litenhet och den tråkiga miljön utanför murarna.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons