Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Stanna till vid en pusshållplats!

Vi borde stanna upp lite oftare i vardagen och visa att vi bryr oss om varandra. Det anser Region Gotland, som därför har anordnat ett antal ta-hand-om-varandra-platser runtom i Visby, och fler är på gång.

Varje sommar brukar Region Gotland överraska gotlänningar och besökare med något annorlunda inslag i den offentliga gatumiljön. Tidigare år har vi bland annat sett hängmattor upphängda på sköna platser, skottkärror fyllda med växter som allmänheten kunde köra runt med och placera där man tyckte att de passade och papperskorgar som tackade när man slängde skräp i dem. I år satsar regionen på ta-hand-om-varandra-platser i form av pusshållplatser, kramhållplatser och komplimanghållplatser.

"Den här platsen är till för att stanna upp en stund och att ta sig tid för varandra. Kanske någon kär vän, barn, förälder, djur eller varför inte bara någon som råkar stå bredvid". Så står det bland annat på skylten vid Strandpromenaden som sattes upp nu på morgonen.

Visbyskyltarna hittar du vid taxistationen på Östercentrum, mellan Kallbadhuset och Wisby Strand, på S:t Hansplan och på Klinten ovanför domkyrkan. Under veckan sätts ytterligare skyltar upp i Klintehamn, Hemse, Burgsvik, Roma, Slite, och Fårösund.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons