Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

18 FEBRUARI, 2018

BILDSPEL på gamla gotländska landsbygdsbutiker

Gamla affärer väcker minnen. När Daniel Åhlén var tonåring i slutet av 1970-talet cyklade han tillsammans med sin pappa runt på den gotländska landsbygden, och fotade gamla affärer. Se massor av härliga gamla bilder i bildspelet!

20 DECEMBER, 2017

Julläsning: En magisk jul i Visby

Det finns tillfällen då man slungas tillbaka i tiden till barndomens fantasivärldar och lekplatser. Som om porten i Visby ringmur var en garderobsdörr och det milda ljuset från lyktstolpen på Södertorg signalerar att du stigit rakt in i sagolandet Narnia från C.S. Lewis böcker. Som om det när som helst kan hoppa fram en faun vid den vilande fontänen, här vid randen av äventyret.

19 DECEMBER, 2017

Gotland är Johnnie Krigströms plats på jorden

Vintermånaderna på Gotland förgyllde Johnnie Krigströms barndom. Ute i Brissund, strax norr om Visby, slocknade orten till ett becksvart mörker när sommarturisterna efterlämnade sig en fridfullhet som han ofta längtar tillbaka till.

10 OKTOBER, 2017

Bildspel: Se Visby från ovan

Gotland.net fick följa med på ett riktigt höjdarjobb, på taket på en av Visbys ruiner, från S:t Clemens ruin. Se bildspelet, så här har du aldrig sett Visby förut!

2 OKTOBER, 2017

Visby utsedd till Sveriges näst vackraste stad

Under hela året har en omröstning på Facebook pågått i syfte att kora Sveriges vackraste stad utanför Stockholm. Nu är omröstningen avslutad, och Visby hamnade på en hedrande andraplats.

12 SEPTEMBER, 2017

Här är konstnären som gillar kohuvuden

Kohuvuden och andra djur har blivit konstnären Bruno Engströms signum de senaste åren. Udda karaktärer som utstrålar spänning och mystik. Modellerna hittar han i granngårdens hage vid lantstället i Västergarn.

4 SEPTEMBER, 2017

Gotland var soligast i Sverige

Även i år gjorde Gotland "en Gotland" och tog hem både vinsterna i sommarens stora soltävlingar.

28 AUGUSTI, 2017

Sliteföretag nominerat till Stora Turismpriset

Gotland Sports Academy, som jobbar med att göra Slite och norra Gotland till en destination för sport, hälsa och aktiv fritid, är Gotlands kandidat till Stora Turismpriset 2017.

25 JULI, 2017

Gotland i mitt hjärta: Lotta Kühlhorn

Det är frestande att kort och gott kalla Lotta Kühlhorn för färgstark, men en människa kan inte fångas in med några få bokstäver. Det gäller alla i största allmänhet, men kanske i synnerhet Lotta Kühlhorn.

9 JUNI, 2017

Özz Nûjen tar plats på scen

Hans skarpsynta, samhällsengagerade och frispråkiga humor har gjort honom till en av Sveriges främsta standupkomiker. Özz Nûjen lever mitt i sin dröm. I sommar hoppas han kunna inviga en teaterscen intill sommarhuset i Tingstäde.

5 JUNI, 2017

Stanna till vid en pusshållplats!

Vi borde stanna upp lite oftare i vardagen och visa att vi bryr oss om varandra. Det anser Region Gotland, som därför har anordnat ett antal ta-hand-om-varandra-platser runtom i Visby, och fler är på gång.

15 MAJ, 2017

Ann Söderlund, en virvelvind som hittat lugnet i Valleviken

"Håll i hatten" är hennes motto. Författare, programledare, krönikör och journalist är bara några av hennes titlar. För drygt ett år sedan hittade hon huset i Valleviken och en dröm blev sann. Ann Söderlund kallar Gotland för sin själsfrände.

30 MARS, 2017

Nu ser vi vårtecken överallt!

Under de senaste veckorna har Gotland börjar blomma och flyttfåglarna hittat hit. Se bildspelet där vi samlat gotländska vårtecken!

22 MARS, 2017

Här hittar du prisvärda fritidshus

Är du sugen på att köpa fritidshus? Då är det dags att hålla koll på utbudet hos mäklarfirmorna, för nu släpps de heta objekten. Mäklare Hjalmar Bertwig tipsar om var du kan hitta prisvärda havsnära sommarhus på Gotland.

22 MARS, 2017

Josefine älskar pelargoner

Under sommaren har det exotiska lustslottet Kina slott på Drottningholm en pelargonutställning, där ­besökarna möts av drygt 100 sorters ovanliga pelargoner. I år kommer 70 udda sorter att levereras från Josefine Karlssons handelsträdgård i Dalhem.

9 MARS, 2017

Rekordmånga flyttade till Gotland

Gotland fick 40 procent fler nyinflyttade förra året jämfört med 1997. "Superkul", säger Lina Ringvall på Inflyttarbyrån.

27 FEBRUARI, 2017

Här är gotlänningarna som kör Vasaloppet 2017

65 gotlänningar kommer att stå på startlinjen när det 93:e Vasaloppet avgörs söndagen 5 mars.

23 FEBRUARI, 2017

Våren är här!

Våren har kommit ovanligt tidigt till många delar av landet. Trots onsdagens snöväder har våren faktiskt redan börjat sitt intåg på Gotland.

21 FEBRUARI, 2017

Nu är vi 58003 gotlänningar!

Den 31 december 2016 bodde 58003 personer på Gotland, vilket innebär att öns befolkning har ökat med 612 personer på ett år.

24 JANUARI, 2017

Hon är Årets gotlänning 2016

En märkbart tagen och lycklig Lena di Corsi fick på tisdagen ta emot priset som Årets gotlänning 2016. "Sjukt kul att få vinna", säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons