Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

29 JULI, 2016

Fri entré till livemusik och motorutställning

Lördagen den 30 juli har Visby två evenemang för barn och ungdomar att bjuda på, helt gratis. När det är dags för den nionde upplagan av Barndagen i Almedalen intas scenen av tre gotländska band. Liveframträdanden blir det också på Visby Motordag vid Oscarsstenen och en utställning med allt inom motor. En heldag för familjen i alla åldrar.

29 JULI, 2016

Badtemperaturer på Gotland

Vilken strand har det varmaste badvattnet idag? Här samlar vi dagliga observationer från Gotlands badplatser!

28 JULI, 2016

I Bunge finns Gotlands Skansen

Bungemuseet, ett av Sveriges största friluftsmuseer, är sista utposten innan Fårösund på norra Gotland. Här kan du stanna till och föras tillbaka i tiden till gotländska gårdar och miljöer från 1600-, 1700- och 1800-talen. Föremål, redskap och möbler berättar historier om en dag i ett liv långt före vår tid.

27 JULI, 2016

Kalkbruksmuseum lyfter fram kvinnornas historia

Bläse Kalkbruksmuseum vid Gotlands norra kust ger en fördjupad inblick i arbetarnas levnadsvillkor. Museet belyser kvinnoperspektivet i Gotlands kalkindustrihistoria, som ofta hamnat i skuggan. Här kan man följa med på en guidad tur, ta en åktur med tåget till det gamla brottet och fika på Agnes café, där stenarbetare och sjömän serverades kaffe och bullar på 1940-talet.

27 JULI, 2016

Med förkärlek för det rustika

Terrakottakrukor, olika sorters muggar, stora salladsfat, skålar och äggkoppar. Bruksföremål i vit och blå glasyr, en kollektion i svart och vitt. Grafiskt mönster i en rustik och kraftfull stil där man ser det unika hantverket bakom. Det är keramikern Lena Scharps signum.

27 JULI, 2016

Tufft tåg avgår från Dalhem

För ett år sedan utökade Gotlandståget sin bansträcka till Roma kungsgård. Det innebar att antalet sålda tågbiljetter ökade med 15 000 ifjol och allt tyder på att intresset för Gotlandståget bara ångar på.

26 JULI, 2016

Gotlands största klätterträd finns i Brissund

En lekplats uppbyggd kring ett av Gotlands största träd. Här kan de som vill grädda pannkakor över öppen eld, samtidigt som det finns möjlighet till massor med lek.

25 JULI, 2016

Nu blir det opera i ruinen

Onsdagen 27 juli är det premiär för Puccinis opera "Syster Angelica" i S:t Nicolai ruin, i regi av operasångaren, debattören och "Let's Dance"-deltagaren Rickard Söderberg.

25 JULI, 2016

Ni vann biljetter till Så Mycket Burgsvik

Att Pelle Almqvist är frontfigur i The Hives var det många av er som visste. Här är de lyckliga vinnarna av biljetter till Så Mycket Burgsvik!

25 JULI, 2016

Tävla om biljetter till Melissa Horns Visbykonsert!

Melissa Horn är ute på en omfattande turné, som 3 augusti tar henne till S:t Nicolai ruin i Visby. Tävla med oss om biljetter!

22 JULI, 2016

Inspirerande naturstig i Brucebos ljus

Storslagen utsikt över havet och kustens vackert formade landtungor. Skansudd rakt ut med sitt rika fågelliv och fiskeläget Själsö norrut. Naturstigen i Brucebo naturreservat bjuder på upplevelser.

22 JULI, 2016

Här är vinnarna av ett gotländskt Jeep-safari!

Visst mäter Visby ringmur cirka 3,4 kilometer! Bland de rätta svaren har vi nu utsett vinnare av ett gotländskt Jeep-safari.

21 JULI, 2016

Ebbot-feber till helgen

Artisten Ebbot Lundberg var nära att flytta till Gotland en gång i tiden. Nu laddar han för spelningar på ön - tre spelningar på tre dagar.

20 JULI, 2016

Vinn biljetter till Så Mycket Burgsvik!

Två magiska konsertkvällar återstår denna sommar på Grå Gåsen i Burgsvik. Tävla med oss om biljetter!

20 JULI, 2016

Alla vägar bär till Roma

Roma kungsgård är ett besökscentrum på mellersta Gotland. Med ett nätverk av utställningar, teater, butiker, café, konserter och guidade visningar vill man bli ett nav på mellersta Gotland.

20 JULI, 2016

Grattis till Gåsemora-biljetterna!

Nu har vi utsett vinnare i vår tävling med biljetter till Mikael Wiehe, Ebba Forsberg och Plura Jonssons konsert på Stora Gåsemora den 26 juli i prispotten.

19 JULI, 2016

Rekordintresse för folkrace i Follingbo

Det var ett rekordstort deltagande när Folkracefestivalen i Follingbo drog igång på tisdagsmorgonen. "En riktig folkfest som passar bra med semestern". Se webb-tv från tävlingarna!

19 JULI, 2016

Stadsvandringar där du reser i tid och rum

Stadsvandringar som levandegör Visbys historia. Besök i miljöer som vanligtvis är stängda. Gotlands museum vill med sina guidningar förflytta deltagarna i tid och rum.

19 JULI, 2016

Trendigt att dricka alkoholfritt

Varannan vatten var ett koncept som togs fram av Region Gotland för över tio år sedan för att minska berusningsdrickandet. En kampanj som verkligen sjunkit in i folks medvetande. Att tänka efter på vad man dricker är nämligen trendigare än någonsin.

18 JULI, 2016

Gycklargruppen Trix tolkar Alice med eldshowen Under

Stämningsfulla facklor, hattar som ryker, pyrande fötter och mystiska underjordiska varelser. Eldartisterna i Trix ger föreställningen ”Under”, inspirerad av Alice i underlandet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons