Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

30 OKTOBER, 2014

Ny internationell deckarfestival på Gotland

Alla läsare av spänningslitteratur gör klokt i att boka in en Gotlandsresa 13-16 augusti 2015. Då anordnas Crimetime, Sveriges första internationella deckarfestival med ett 90-tal programpunkter.

30 OKTOBER, 2014

Nyhetsbrev v. 44 2014

Se film från GGN, läs om Gotlandsrevyns glädjeflickor, om Hushållningssällskapets stora julmarknad, tävla om Trazan och Banarne-biljetter. Dessutom webb-tv med Marie Nilsson Lind som berättar om sin livsresa, och om rockande sjukvårdspersonal på vår facebooksida. Allt detta i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

29 OKTOBER, 2014

Marie Nilsson Lind berättade om de svåra åren

Sångaren och kompositören Marie Nilsson Lind gästade Lotta Bouvin Sundberg i onsdagens sändning av Gomorron Sverige i SVT. Marie pratade om de år hon varit borta från rampljuset och mått som allra sämst, men också om den show som hon ska sätta upp tillsammans med sin syster Josefin Nilsson på Länsteatern i Visby i vår. Se klipp från tv-programmet längre ner i texten.

28 OKTOBER, 2014

Se First Aid Kits Gotlandsinspelade video

Det bjuds på en hel del fina Gotlandsmiljöer i First Aid Kits nya video "Stay Gold" som släpptes 27 oktober. Se videon här!

28 OKTOBER, 2014

Gotlandsjul 30-årsjubilerar och garanterar snö

Hushållningssällskapets julmarknad Gotlandsjul brukar för många utgöra startskottet för det gotländska julfirandet. I år fyller marknaden 30 år och firar med musik, jubileumsbakelse och förstås massor av försäljare av allehanda ting.

28 OKTOBER, 2014

På gång på Gotland i november

Extremsport, höstmarknader, Gotland Pride, årets första julmys, Trazan och Banarne och Tommy Körberg. Här hittar du november månads gotländska höjdpunkter!

28 OKTOBER, 2014

Tävla om Trazan och Banarne-biljetter!

I mitten av november kommer Trazan & Banarne till Visby. Tävla och vinn biljetter till deras show på Wisby strand tillsammans med Gotlandsmusiken.

27 OKTOBER, 2014

Grattis till startplatserna i NXR!

Vår tävling om startplatser under Nordic Extreme Weekend är nu avslutad.

27 OKTOBER, 2014

Glädjeflickor och Vilda västern i Gotlandsrevyn

Gotlandrevyn bjuder på glädjeflickor och Vilda västern i nästa års revy. För sjuttonde året utan uppehåll ger Gotlandsrevyn en föreställning på Rondo i Klintehamn. Planen är att det ska bli 25 föreställningar med premiär i början av januari.

25 OKTOBER, 2014

Fjärde raka GGN-segern för Pierre-Alexandre Renet

Fransmannen Pierre-Alexandre Renet, eller Pela som han ofta kallas, tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Gotland Grand National. Nu siktar han vidare mot Novemberkåsan.

25 OKTOBER, 2014

GGN 2014: Se film och bilder!

Det var friska vindar på Tofta skjutfält när världens största endurolopp, GGN drog igång på lördagsmorgonen. (Se film från GGN längre ner i texten).

23 OKTOBER, 2014

Nyhetsbrev v. 43 2014

Nu finns ett året-runt-öppet café på Fårö! Läs mer om det, om GGN och helgens hönsutställning och ta chansen att vinna startplatser under Nordic Extreme Weekend i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

23 OKTOBER, 2014

Kuten satsar på ett vinterkafé på Fårö

- Vi vill ha ett ställe där man bara kan sjunka ner i en fåtölj och läsa Moby Dick. Thomas "Kuten" Lindholm som är en legend på Fårö har utökat sin verksamhet. Nu driver han Elsies kafé tillsammans med Valériane Placier. Kafét har öppet på helgerna under lågsäsongen, men de öppnar gärna även på vardagarna om de är hemma, berättar paret.

22 OKTOBER, 2014

Ho ho la la kommer tillbaka

För tredje året i rad arrangeras hemvändarfesten Ho ho la la några dagar innan jul. Liksom tidigare år går intäkterna till Läkare utan gränser.

22 OKTOBER, 2014

Marie gör ost av gårdens mjölk

På en gammal Gotlandsgård i Hejnum tillverkar Marie Jacobsson sin egen ost.

22 OKTOBER, 2014

Fjäderfän från när och fjärran visas upp

För första gången på tio år är det åter dags för en stor hönsutställning på Gotland. Efter fågelinfluensaepidemin för cirka tio år sedan, H5N1 som även drabbade människor, var det många hobbyhönsuppfödare som gav upp sin hobby. Nu är Gotlands rasfjäderfäförening på frammarsch igen.

22 OKTOBER, 2014

Flygtrafiken till Malmö ökade med 87 procent

Gotlandsflyg flög rekordmånga resenärer till och från Bromma, Göteborg och Malmö under årets nio första månader. Bäst gick det för Malmölinjen som ökade med 87 procent.

21 OKTOBER, 2014

Fira Internationella dagen i Hemse

För sjunde året i rad anordnas 10 november Internationella dagen i Hemse med mängder av evenemang för både elever och intresserad allmänhet.

20 OKTOBER, 2014

Ny secondhand-butik i Visby

Nu finns ytterligare en secondhand-butik att fynda i i Visby. Det är Röda Korset som utökar sin verksamhet, i samarbete med kvinnojouren Trots.

17 OKTOBER, 2014

Tävla om startplatser till Nordic Extreme Weekend!

Var med och tävla om startplatser i Nordic Extreme Biking 31 oktober och Nordic Extreme Running 1 november! Vi har tre platser till respektive tävling, ta chansen och var med i årets häftigaste upplevelse!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons