Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

1 SEPTEMBER, 2014

Gotland360: "Vi är Sveriges bästa cykellopp"

360 kilometer. 360 deltagare. 360 grader. Gotland360 är cykelloppet utan tidtagning där man tar sig tid till att äta en bit grillat lamm och snacka lite. För maten och upplevelsen är minst lika viktig som att cykla, säger cykelentusiasten Philip Willners som håller i trådarna till loppet. "På Gotland stressar vi inte" betonar han.

1 SEPTEMBER, 2014

Premiär: Gotlandståget kör till Roma Kungsgård

I helgen var det dags för premiärturen till Roma Kungsgård för Gotlandståget.

29 AUGUSTI, 2014

Fårönatta med stort utbud

Den 20 september slår hela Fårö upp portarna till ännu en fullspäckad Fårönatta. Besökarna kan vänta sig en dag och en natt fylld av shopping, god mat och kultur.

29 AUGUSTI, 2014

Snart är Burgsviks nya stolthet klar

Med siktet inställt på en vedeldad härd värd namnet lägger ideella krafter just nu sista handen vid bygget av Burgsviks havsbastu. Till hösten blir det premiärbad.

29 AUGUSTI, 2014

Prylar med udd

På jakt efter en uppstoppad örn? En ny krycka eller en kråsig skjorta? Då ska du bege dig till Länsteaterns loppis, där udda grejer är grejen.

28 AUGUSTI, 2014

Nyhetsbrev v. 35 2014

Slite marknad, Gotland Dog Show och Arkeologidagen. Den här helgen händer det mycket på Gotland!

27 AUGUSTI, 2014

Jazz, visor, musikal och klockspel med Gotlandsmusiken

Det är en gedigen konsertkalender Gotlandsmusiken bjuder på säsongen 2014/2015. Under året kommer de bland annat att spela schlagers med Anne-Lie Rydé, barnlåtar med Trazan och Banarne och jazz med Rigmor Gustafsson.

27 AUGUSTI, 2014

Tuffa tag på Tofta skjutfält

I slutet av oktober och början av november är det dags för två actionfyllda helger med endurot GGN, cykling, fyrhjulingar och löpning i lera och tuff terräng på Tofta skjutfält.

26 AUGUSTI, 2014

Efter djungeln väntar Nordic Extreme Weekend

I höst väntar en ny utmaning på Gotland för gänget som våren 2013 sågs kämpa sig fram genom djungeln i SVT:s "Mot alla odds".

26 AUGUSTI, 2014

Mycket att se under Arkeologidagen

Söndagen 31 augusti arrangeras Arkeologidagen i hela landet. På Gotland kan man träffa Gotlands Museums arkeologer på Stora Karlsö, besöka utgrävningarna vid S:t Olofsholm och följa med på slagfältsvandring i Mästerby.

26 AUGUSTI, 2014

Deras salmbärslemonad gör succé

Det började som ett UF-företag på gymnasiet. Nu storsatsar det gotländska företaget på den svenska marknaden med en läsk som bara innehåller äkta råvaror.

26 AUGUSTI, 2014

Klartecken för kryssningskaj

Nu är det klart - det kommer att byggas en kryssningskaj i Visby. Snart går byggprojektet in i skarpt läge. "Investeringen ska inte drabba välfärden utan bidra till den" poängterar regionstyrelsens ordförande Åke Svensson (S).

25 AUGUSTI, 2014

200 knallar på väg till Slite marknad

Slite marknad är en av de mer välbesökta marknaderna på Gotland. Omkring 15 000 personer passar på att åka till höstsäsongens första marknad där runt 200 knallar ställer ut. I år har du dessutom chans att träffa lokala politiker, eftersom det är valår.

21 AUGUSTI, 2014

Herman Lindqvist och Jan Gradvall till Bokens Dag i Visby

Nu är det klart hur programmet ser ut för höstens stora bokfest i Visby. Herman Lindqvist, Anna Jansson, Kajsa Grytt och Jan Gradvall är några av de författare som kommer att berätta om sina böcker och sitt författarskap på Clarion Hotel Wisby 15 oktober.

21 AUGUSTI, 2014

Nyhetsbrev v. 34 2014

Läs om Gotska Sandön, Gotlands Tryffelfestival och få tips på evenemang och aktiviteter under hösten i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

20 AUGUSTI, 2014

Boka in en Gotlandsresa i höst!

När skolorna startar igen efter sommarlovet går pulsen ner ett snäpp på Gotland, men det betyder inte att ön sover. På Gotland arrangeras en lång rad spännande evenemang under hösten, samtidigt som priserna på resa och boende för turister i regel är lägre än under den intensiva högsommaren.

20 AUGUSTI, 2014

Banarbete på Visby Airport

Under perioden 16 augusti till 7 september genomförs arbeten på landningsbanan vid Visby Airport. Flygplatsen kommer då att vara stängd nattetid med justerade flygtidtabeller som följd.

20 AUGUSTI, 2014

Gotska Sandön – ett isolerat paradis

Drömmer du om en vidsträckt strand där sanden är mjuk och följsam under dina bara fötter, en plats där du kan vara ensam med det öppna havets horisont? Där du senare kan slå dig ner i den varma sanden efter ett kvällsdopp i solnedgången. På Gotska Sandön kan du få en strand för dig själv i flera timmar.

19 AUGUSTI, 2014

Kneippbyn mest poppis i Gotland.nets omröstning

På Gotlands Medias Familjedag på Kneippbyn kunde besökarna vara med och rösta fram sitt favoritutflyktsmål för familjen på Gotland. Här kan du se vilka platser som var besökarnas guldkorn.

15 AUGUSTI, 2014

Tryffelfestival på Gotland i höst

Mitt i högsäsongen för den gotländska tryffeln sparkar Gotlands Tryffelakademi igång Gotlands Tryffelfestival 14-16 november. Det blir en hel helg där alla kan smaka tryffel i olika former.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons