Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (10:56)

Vinn en weekend i Visby under Medeltida jul!

Sprakande eldar, gyckel, marknad och medeltidskrogar. Tävla med Gotland.net om en weekend under Medeltida jul i ett vintervackert Visby.

26 OKTOBER, 2016

Kolmårdentomten har flyttat till Gotland

Håkan Thornell har tagit emot drygt 15 000 besökare varje år i Tomtebyn mitt ute i skogen i Kolmården utanför Norrköping. När beskedet kom att Ostlänken skulle dras genom Tomtebyn gav Kolmårdentomten upp och tog hela sin by och flyttade. Natten till tisdagen kom tomtens by med båt till Gotland.

25 OKTOBER, 2016

Game of Thrones vill filma på Gotland

TV-bolaget HBO undersöker möjligheterna att spela in nya avsnitt av en av världens största tv-serier på Gotland, skriver Gotlands Tidningar.

25 OKTOBER, 2016

Tobias Fröberg skrev Jill Johnsons låt

På bara några timmar klättrade Jill Johnsons "Open your heart" högst upp på topplistorna. Bakom låten står den gotländska producenten Tobias Fröberg.

24 OKTOBER, 2016

Årets hederstryffel har utsetts

Gotlands Tryffelakademi har utsett Per Bengtsson från PM & Vänner i Växjö till Årets hederstryffel 2016.

24 OKTOBER, 2016

Raritetsyra bland fågelskådare

Just nu är det extremt många ovanliga fågelarter i sydöstra Sverige. Vindarna från ost och sydost har fört med sig fåglar från Sibirien som har landat på Gotland.

20 OKTOBER, 2016

Susanne Alfvengren spelar på välgörenhetskonsert

För tredje året arrangerar gänget bakom Lett u hjelpe en julkonsert i Visby. I år har man lyckats få med rikskända gotländskan Susanne Alfvengren, Anna Stadling och Sons of Bourbon.

19 OKTOBER, 2016

LISTA: Det här händer på höstlovet!

Det händer massor av roliga saker på höstlovet på Gotland. Spökparad, Lego-lov, Skaparverkstad... Vi har listan på alla aktiviteter!

19 OKTOBER, 2016

Stora Turismpriset till Gotlands Museum

På tisdagskvällen fick Gotlands Museum, som bland annat driver Fornsalen och Gotlands Konstmuseum, ta emot Stora Turismpriset 2016.

19 OKTOBER, 2016

Museet skildrar flyktingströmmar till Gotland

Att människor flytt till Gotland för att söka en fristad undan krig och förtryck är inget nytt. Gotlands Museums nya utställning "Välkommen till Gotland" visar de senaste hundra årens flyktingvåg, med Svenskbyborna, de baltiska flyktingarna, de finska krigsbarnen och båtflyktingarnas flykt till Gotland.

18 OKTOBER, 2016

Omkring 2500 idrottare till Island Games

I juni 2017 står Gotland värd för Europas största multiidrottsevenemang, NatWest Island Games. Spelen väntas locka omkring 2500 tävlande från 24 av världens öar.

17 OKTOBER, 2016

Hundratals statister sökes till Aniara-inspelning

Rymdeposet Aniara ska filmatiseras och spelas in på Gotland. Nu söks statister som kan spela nakna, är riktigt magra eller med brännskador i ansiktet.

17 OKTOBER, 2016

BILDSPEL: Se Visby från ovan!

Gotland.net fick följa med en bygghiss 30 meter upp i luften för att fotografera Visby från ovan. Se Visby som du aldrig sett det förut!

17 OKTOBER, 2016

Mysläskig parad genom Visby

Dags att damma av monstermasken, pumpadräkten och zombiekostymen! För fjärde året i rad arrangerar Visby Centrum en spökparad i Visby i Halloween-tider.

17 OKTOBER, 2016

Startlistor i GGN 2016

2861 förare från Sverige, Estland, Finland, Frankrike, Island, Italien, Norge, Portugal, Storbritannien, Tyskland och USA väntas till start i årets Gotland Grand National.

17 OKTOBER, 2016

Nystart för Tott Hotell

Ny operatör, ny hotelldirektör och nytt namn på hotellet. Det är mycket på gång på Tott Hotell!

14 OKTOBER, 2016

Smaklösa har tomtar på loftet

Förra julen gav det gotländska kultbandet sin julshow "Tomtar på loftet" under två utsålda kvällar på Maxim i Stockholm. I år är det gotlänningarnas tur att få sig lite humoristisk julstämning till livs.

13 OKTOBER, 2016

Stans bästa julgran ska utses

Visby Centrum och Frälsningsarmén utlyser i år en tävling bland Visby Centrums alla medlemmar om vem som kan skapa den bästa julgranen. I juryn ingår stadens alla besökare som i jultid kommer att kunna rösta på sin favorit.

13 OKTOBER, 2016

Här är artisterna som uppträder i helgen

Artister som Paulo Mendonça, Per Persson och Thomas Di Leva uppträder på Gotland i helgen.

12 OKTOBER, 2016

BILDSPEL: Hösten är här!

Nu har hösten kommit till Gotland. Se vackra bilder från ett färgsprakande landskap.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons