Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (12:02)

Hotellet som öppnar ny restaurang

I slutet av maj öppnar Visbys senaste tillskott på restaurangscenen när "Matsalen - Strandgatan 34" slår upp dörrarna. "Kom som du är, stanna så länge du vill", säger Adam Jacobsson.

19 MAJ, 2017

Så blir nöjessommaren 2017

Det ser ut att bli en alldeles fantastisk musik- och nöjessommar på Gotland! Här hittar du listan med stora spelningar på ön sommaren 2017.

18 MAJ, 2017

Magnus Uggla ger konsert på Fårö

Nu är det klart att en av Sveriges mest folkkära artister ska spela på Fårö i sommar. "Jag kunde inte tacka nej till honom när jag fick frågan".

17 MAJ, 2017

Dansgolvet där vinylskivorna regerar

Mer än 3000 LP-skivor pryder hyllorna runt baren, som vetter mot Stora torget. Rock, soul, disco och funk. Vinylbaren på Munkkällaren lockar danssugna och musiknostalgiker i alla åldrar.

17 MAJ, 2017

Ett eldorado för nostalgiker

Rockabilly, flipperspel och jänkarbilar. I Visbys östra köpcentrum Skarphäll, bland bilhandlare, möbelvaruhus och lågpriskedjor, blinkar en klassisk amerikansk diner där inspirationen kommer från 1950- och 60-talen.

17 MAJ, 2017

Magnus Nilsson Lind ställer ut på Länsteatern

Nyblivna gotlänningen Magnus Nilsson Lind, känd från bland annat Aston Reymers Rivaler och Ainbusk, ställer ut på Länsteatern i Visby. Den 5 juni är det vernissage då han framträder tillsammans med sin fru, Marie Nilsson Lind.

15 MAJ, 2017

Tomas Alfredson kommer till Bergmanveckan

En av Sveriges mest framstående regissörer, Tomas Alfredson, gästar Bergmanveckan på Fårö.

15 MAJ, 2017

Ann Söderlund, en virvelvind som hittat lugnet i Valleviken

"Håll i hatten" är hennes motto. Författare, programledare, krönikör och journalist är bara några av hennes titlar. För drygt ett år sedan hittade hon huset i Valleviken och en dröm blev sann. Ann Söderlund kallar Gotland för sin själsfrände.

15 MAJ, 2017

En havspool ska byggas i Burgsviken

En stor havspool ska locka badgäster till Burgsviken.

15 MAJ, 2017

Reste från Kina till Visby för att gifta sig

Hu Ming och Chen Silu har båda en förkärlek för ruiner och gamla kyrkor. Därför åkte de i helgen från Kina till Visby, där de på söndagen gifte sig i S:ta Karins ruin. "Det känns som en dröm", säger Chen Silu.

12 MAJ, 2017

En konsert fylld av närhet och musik

Den 19 och 20 maj gästas anläggningen Fröjel resort och spa av Louise Hoffsten som återvänder för nya Gotlandsspelningar.

12 MAJ, 2017

En skärfläcka i kikaren

Vikarna, strandängarna och alvarmarken på södra ön hyser ett rikt fågelliv. Maj är bästa tiden att uppleva fåglarnas sång och hur du skiljer deras sång från varandra.

11 MAJ, 2017

De tar Guldkaggenkonceptet till Ljugarn

Upplevelsekonceptet Guldkaggen i Burgsvik flyttar nu sin verksamhet och återuppstår på Bruna Dörren i Ljugarn. Så här ser planerna ut för sommaren.

10 MAJ, 2017

Fullspäckat sommarschema på Stelor

Eric Gadd, Daniel Lemma och Marit Bergman är bara tre i den rad artister som i sommar spelar i ladan vid Stelor i Västergarn.

10 MAJ, 2017

Dags för folkfest och kosläpp

Nu är det dags för skuttande kor och folkfest när Åkerbloms Gård bjuder in till vårens efterlängtade kosläpp den 13 maj.

10 MAJ, 2017

Månadens dopp, maj

Marie-Louise Holm från Slite är en modig badare! I vår serie "Månadens dopp" tvekade hon inte att bada i sexgradigt vatten i Slite. Sedan den 20 april har hon badat varje dag!

9 MAJ, 2017

Botaniska i Insta-topp

Ett av besöksmålen på Gotland är så populärt att fota att det hamnar på topp fyra av de attraktioner som ofta läggs ut på Instagram i Sverige.

9 MAJ, 2017

Hastighetsplöjning: "130 tunnland lekstuga"

Den 20 maj avgörs vem som blir årets mästare i hastighetsplöjning på Gotland. "Traditionell tävlingsplöjning ska vara rak och snygg, och man ska vända bra. Men här är det tävlingsplöjning på extacy", berättar arrangörerna.

9 MAJ, 2017

Ljugarns semesterby expanderar

Ljugarns semesterby och camping expanderar. Tio nya stugor står inom kort klara och till hösten ska ytterligare sju stugor byggas. "Vi ökar kapaciteten med nästan 100 nya bäddar", säger Johan Bergner.

8 MAJ, 2017

De slår ett (golf)slag för Gotland

I mitten av maj, den 14-18, är det dags för den fjortonde upplagan av Golfa Gotland runt som är en av Sveriges största golftävlingar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons