Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

27 AUGUSTI, 2015

Ny spännande säsong med Gotlandsmusiken

Roger Pontare, JONO och Rebecka Törnqvist är bara några av de artister och grupper som dyker upp i Gotlandsmusikens konsertserier framöver. Dessutom laddar de gotländska musikerna för en av sina största satsningar någonsin: Carmina Burana på Wisby Strand.

27 AUGUSTI, 2015

Nyhetsbrev v. 35 2015

Veckans nyhetsbrev handlar om Slite marknad, pilgrimsvandring, Fårönatta, cykelloppet Gotland360, årets ekokock, om Sarah som gör stand up om att vara dövblind och om Gotland Dog Show.

26 AUGUSTI, 2015

Pilgrimsleden, en populär vandring

Sensommaren och hösten är en perfekt tid att upptäcka Gotland till fots. Allt fler vandrare väljer att gå S:t Olavsleden, en pilgrimsled från S:t Olofsholm till Visby som märkts upp och förvaltas av Norra Gotlands pastorat med stöd av Visby stift.

26 AUGUSTI, 2015

Hon gör stand up om livet som dövblind

Sarah Remgren är dövblind artist och författare. Den första september kommer hon till Wisby Strand med sin livsbejakande föreställning "Jag är Sarah" för att berätta sin egen historia. Längre ner i texten kan du se ett smakprov på hennes föreställning.

26 AUGUSTI, 2015

Jag är Ingrid visas på Bergmancenter

Ingrid Bergmans 100-årsdag firas på Bergmancenter med Jag är Ingrid.

26 AUGUSTI, 2015

Gotland360: Här är maten lika viktig som cyklingen

På större lopp handlar det om att stanna på så få ställen som möjligt. Gotland360 gör tvärtom och gör sammanlagt sjutton matstopp. "Tanken är att det ska var ett vilsamt lopp där man kan cykla och snacka samtidigt", säger Philip Willners som hoppas att allmänheten kommer och hejar på cyklisterna när starten går vid Visby hamn.

25 AUGUSTI, 2015

Han kan bli Årets Ekokock

Fabian Olli Johansson från Lilla Bjers Gårdskrog i Västerhejde är en av fyra finalister i tävlingen Årets Ekokock 2015.

24 AUGUSTI, 2015

Många nyheter på Slite marknad

Slite marknad inleder marknadssäsongen på Gotland. Till helgen är det dags för den populära marknaden där den kände friidrottaren Mattias Sunneborn kommer att finnas på plats. Dessutom satsas det lite extra på barnen.

21 AUGUSTI, 2015

Badtemperaturer på Gotland

Vilken strand har det varmaste badvattnet idag? Här samlar vi dagliga observationer från Gotlands badplatser!

20 AUGUSTI, 2015

Glödhet performance på glasstudion Big Pink

Fyra skandinaviska glasblåsare bjuder in till sin värld av action, svett, misslyckande, seger och samarbete. De kommer att genomföra ett unikt framträdande med varmt glas och visa nya sätt att ta del av ett traditionellt hantverk. På fredagskvällen är det dags för "Girl power and glass blowing" i den nystartade glashyttan i Norrlanda.

20 AUGUSTI, 2015

Konstnärer sätter färg på Östercentrums gatubrunnslock

Sex konstnärer målar sex gatubrunnslock. Under torsdagseftermiddagen fylls Östercentrum av färgklickar. Street art innebär direkt skapande ? en ofta spontan och snabb process.

20 AUGUSTI, 2015

Dags för Fårönatta med ett digert program

Lördagen den 19 september är det dags för den tolfte upplagan av Fårönatta. Fåröfärjan gör extraturer för att ta alla besökare till Fårö som kommer att sjuda av liv och bussarna kommer att gå skytteltrafik varje halvtimme under kvällen.

20 AUGUSTI, 2015

Nyhetsbrev v. 34 2015

Veckans nyhetsbrev är fullmatat med reportage om Gotland Art Week, Visbyfestivalen och Crimetime. Dessutom skriver vi om Fårönatta som det är dags för snart!

19 AUGUSTI, 2015

I Visbyfestivalen tar kvinnorna plats

För nionde året i rad arrangeras Visbyfestivalen, Sveriges enda singer-songwriterfestival. Flera olika faktorer spelade in vid urvalet av artister - en av dem var balansen mellan kvinnliga och manliga musiker. Mer än hälften av akterna i årets festival är kvinnor.

17 AUGUSTI, 2015

Gotland Art Week öppnar med rekordlång vernissage

På måndagsmorgonen invigdes det som arrangörerna hoppas och tror ska bli Sveriges längsta vernissage. Under dagen kan man vandra genom Visbys gator och gränder och uppleva konst av över 50 konstnärer och konsthantverkare i 50 olika skyltfönster runt om i stadskärnan.

14 AUGUSTI, 2015

Festivalinvigning med solsken och stjärnglans

"Deckarfestivalen är en långsiktig satsning och vi är väldigt glada att vi redan under premiäråret har kunnat få hit flera internationella författare". Det sa festivalchefen Carina Nunstedt när hon på torsdagskvällen invigde Crimetime Gotland på Wisby Strand.

14 AUGUSTI, 2015

Bästa brottsplatserna i Gotlands deckarlandskap

Varför väljer man att förlägga sin deckarstory på Gotland? Är det öns isolerade läge ute på havet, en spännande karg natur och en pittoresk medeltidsstad som andas saga? Är det kontrasterna mellan årstiderna, med sommarturism och kusligt ensliga platser under vinterhalvåret? Fyra deckarförfattare presenterade sina bästa gotländska mordplatser under ett samtal på Crimetime Gotland.

13 AUGUSTI, 2015

Nyhetsbrev v. 33 2015

I veckans fullmatade nyhetsbrev kan du läsa om Crimetime, Familjedagen på Kneippbyn, dressin, kyrkjakt, Counter-strike, jazzfest, 200-kronorssedeln, Bergmancentrets museum och mycket mer.

13 AUGUSTI, 2015

Här är polisen som hjälper deckarförfattarna

Kommissarie Magnus Frank deltar på deckarfestivalen. Idag är det dags för premiären av Gotlands nya festival Crimetime. Då blir mord och hiskeliga brott närmast myspys.

13 AUGUSTI, 2015

Den mysigaste småstaden är...

I en ny lista visas Sveriges mysigaste småstäder. Se Visbys plats!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons