Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

1 APRIL, 2015

Tonsättarelever bjuder på egen musik

Musik från en metallstol, elektroakustisk musik eller kammarmusik: här är festivalen med nyskriven musik av elever från Tonsättarskolan i Visby. Just nu pågår förberedelserna för fullt inför årets stora musikfestival Ljudvågor.

1 APRIL, 2015

Möller och Nûjen i standupshow i Visby

Måns Möller och Özz Nûjen uppträder 29 maj för att samla in pengar till barn med autism och asperger. "Men man får inte komma bara för att vara snäll".

31 MARS, 2015

Doug Seegers kommer till Eke

I sommar kommer countryartisten Doug Seegers, som slog igenom i tv-programmet "Jills veranda", hela vägen från Nashville till Suder Country i Eke.

31 MARS, 2015

Än finns biljetter för påskresenärer

Helagotland.se har kollat biljettläget inför påskhelgen, och funnit att det börjar bli fullt på vissa avgångar, men att det fortfarande går att ta sig till Gotland i påsk.

31 MARS, 2015

Lite action efter påsk? Tävla om biobiljetter!

10 april går den nya actionthrillern "The Gunman" med Sean Penn i huvudrollen upp på bio i Visby. Här kan du tävla om biljetter!

31 MARS, 2015

Sudersand satsar stort

Just nu pågår det febril aktivitet på Sudersands semesterby och camping. Redan i maj kommer anläggningen att utöka med en stor relaxavdelning och äventyrsgolf.

30 MARS, 2015

Lisa Nilsson klar för "Så mycket bättre"

TV4 har nu presenterat den första artisten till årets upplaga av "Så mycket bättre".

27 MARS, 2015

Potatisen blir hjälte i Burgsvik

Förra sommarens satsning på potatisrestaurangen Potobers vid Guldkaggen i Burgsvik blev en succé. I sommar kommer potatisnördarna tillbaka med nya potatisklassiker, potatisdesserter och potatisdrinkar.

27 MARS, 2015

Visby fylls av glitter och glamour

Visby Fashion Weekend är tillbaka med fyra dagar fyllda av modevisningar, styling, föreläsningar och fest. Dragplåster i år är den Guldknappenbelönade designern Lars Wallin som bland annat skapat kläder åt kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

27 MARS, 2015

Nu finns tre Svanenmärkta hotell i Visby

Scandic Visby är det tredje hotellet i Visby som certifierats av Svanen. Sedan tidigare kan man bo Svanenmärkt på Hotell S:t Clemens och Best Western Strand Hotel.

27 MARS, 2015

Håkan Nesser till Gotlands Bokmässa

Gotlandsbaserade utgivare och skribenter står i fokus när Gotlands Bokmässa anordnas på Almedalsbiblioteket 11-12 april.

26 MARS, 2015

Gotländskt fynd på nytt frimärke

Postnord ger den 26 mars ut frimärken med arkeologiska fynd i guld, silver och brons från yngre järnåldern och vikingatiden. Ett av motiven är ett förgyllt betsel för häst funnet i Broa på Gotland.

26 MARS, 2015

Nyhetsbrev v. 13 2015

Läs om en ny mexikansk restaurang som slår upp portarna i Gothem, om Vårdoppet och Påskmarschen och om planerna för Köpmansgården i Klintehamn i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

26 MARS, 2015

Här är den nya superfärjan

Är du nyfiken på den nya färjan som kommer att sjösättas om drygt två år? GA kan redan idag visa de första bilderna på den nya superfärjan som är den största enskilda investeringen någonsin för Gotlandsbolaget. Fartyget har en prislapp på en och en halv miljard kronor.

25 MARS, 2015

Här blir det mexikanskt!

Mitt ute på den gotländska landsbygden kommer det inom kort att bli mexikansk mat. Det är Erik Svensson och Vanessa De Sha som slår upp portarna till Gothems Cantina Y Casitas.

25 MARS, 2015

Visby firar 20 år som Världsarvsstad

Den 9 december 2015 är det exakt 20 år sedan Hansestaden Visby skrevs in på UNESCO:s Världsarvslista. Det kommer att firas under hela året med seminarier, mingel, stadsvandringar och workshops.

25 MARS, 2015

Sveriges komikerelit till Kneippbyn i sommar

I sommar kommer stand-up-showen "Badjävlar" till Gotland. 23 juli kan vi se Anna Blomberg, Peter Apelgren, Magnus Betnér, Björn Gustafsson, Fredrik Lindström, Johan Rheborg och Henrik Schyffert på Kneippbyns scen.

24 MARS, 2015

Påskmarsch för 42:a året

På skärtorsdagen är det dags för en av Visbys riktigt långlivade traditioner. Visby Centrum har köpt in ett ton godis att dela ut till alla påskkärringar, kycklingar och påskgubbar som följer med på påskmarsch genom staden.

24 MARS, 2015

Vårdoppet - en temperaturhöjare!

För nionde året i rad bjuder Gotlands Allehanda in till ett gemensamt dopp i havet 1 april. Det låter kanske kyligt, men enligt Henrik Radhe som drog igång evenemanget är det tvärtom en riktig temperaturhöjare.

23 MARS, 2015

Köpmansgården: "Det var kärlek vid första ögonkastet"

Anne Elina Turunen började drömma om Köpmansgården i Klintehamn redan för flera år sedan. Nu har hon har stora planer för gården som hon vill ska bli en naturlig samlingspunkt i Klintehamn igen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons