Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (14:47)

Extrakonsert med Doug Seegers

Trycket på biljetter till Doug Seegers två konserter i Visby i början av augusti har varit så stort att man nu bestämt sig för att sätta in en extrakonsert.

IDAG (13:20)

Eld, styrka och glöd med Girls on fire

Girls on fire är tillbaka med en ny show fylld med sprakande lågor, luftakrobatik, dans och medeltida musik. Det hela började som ett skämt, men idén var för bra för att inte genomföras.

IDAG (12:45)

Möt svärdssmeden från Tolkiens värld

Peter Lyon från Nya Zeeland är hobbysmeden som fick heltidsjobbet att tillverka alla svärd i Sagan om ringen-filmerna. Nu kommer han till Visby för att visa flera av dem.

31 JULI, 2014

Nyhetsbrev v. 31 2014

Läs om Medeltidsveckan som startar på söndag, om Tingstäde fästning, Enholmen, vandringar i Pippi Långstrumps fotspår och mycket mer i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

30 JULI, 2014

Lugn och spänning

Förutsättningarna är de bästa. Solen skiner och havet är lugnt. En perfekt kombination för att ge sig ut på en kajaktur.

30 JULI, 2014

Besök i en underjordisk labyrint

För hundra år sedan togs det sista spadtaget till en fästning på grusåsen strax nordost om Tingstäde kyrka, två mil norr om Visby. Fästningen stod färdig vid första världskrigets utbrott 1914 och blev centrum för Gotlands militära förråd och försvar.

29 JULI, 2014

Guldläge för nytt ölhak i hamnen

På Guldkaggen i Burgsvik har det varit lugnt på tok för länge. Fyra familjer med smak för öl, potatis och reggae har gett nytt liv åt det 400 år gamla magasinet.

25 JULI, 2014

Visning av ringmursraset i sommar

Senast vid månadsskiftet september-oktober beräknas arbetet med att bygga upp det rasade partiet av Visby ringmur att vara klart. Det berättar Ulrika Mebus, fastighetsförvaltare på Riksantikvarieämbetet och projektledare för ringmursraset, under en visning av bygget.

25 JULI, 2014

Bilder med laddning

Nyligen hängde konstfotografen Martina Hoogland Ivanows verk på Kulturhuset och Historiska Museet. Nu har hon tagit flera av dem till Bungenäs.

24 JULI, 2014

Supervalåret i sand

Valar, superhjältar och politik. Supervalåret var temat för årets Sandskulpturtävling i Sandviken i Östergarn, där idéerna flödade över den heta sanden.

24 JULI, 2014

Publikrekord på Visbytravet

Omkring 6000 personer hade tagit sig till Visbytravet på onsdagen för att njuta av Visby travfest med V86.

23 JULI, 2014

"Det här är ingen vanlig guidetur"

Det blir ingen våghalsig klättring på något tak, tjurfäktning eller att kasta sig ner för ett vattenfall. Men vandringen i Pippis fotspår är ändå full av upptåg genom Visbys gränder. Med Pippi Långstrump blir det inte tråkigt särskilt länge!

22 JULI, 2014

Gosa med djur på Gangvide farm

Potatisbönderna Kickan och Per Karlsson tröttnade knölarna och bestämde sig för att sadla om. Idag driver de Gangvide farm där besökarna kan bo, paddla kanot, köra traktor och gosa med gårdens smådjur så mycket de orkar.

21 JULI, 2014

Nyskapande musik för barn i Almedalen

En eftermiddag för familjen med musik för barn och för vuxna med barnasinne. För sjunde året i rad arrangerar Röda Korsets Barn- och Ungdomskrets på Gotland en gratis festival på stora scenen i Almedalen i Visby.

21 JULI, 2014

Medeltidsveckan: Närmare 500 arrangemang

Årets medeltidsvecka, den trettioförsta i ordningen närmar sig. Det blir i år fler arrangemang under veckan än någonsin tidigare. Programmet har i dagarna färdigställts och innehåller närmare 500 arrangemang.

21 JULI, 2014

Racing i ringen

Vill du ha en rivstart på semestern? Glöm då allt vad 60-skyltar och vägbulor heter för en stund och bege dig till Gotland Rings motorbana och trampa gasen i botten.

21 JULI, 2014

Kammarmusikveckan: Grattis till vinsten!

Nu har vi dragit fem vinnare som får två biljetter vardera till årets Grand Final av Gotland Chamber Music Festival i S:t Nicolai ruin fredagen den 25 juli.

21 JULI, 2014

De vann biljetter till Timbuktu

Nu har vi lottat ut vinnarna till Timbuktu och Damn på Wisby strand den 26 juli.

18 JULI, 2014

Irevikens 400 miljoner år gamla strandfynd

I tankarna finns barndomsminnen av att leta och plocka fossil på en gotländsk strand. Former som liknar knappar, tomteluvor och rosenblad, gnistrande i solen. Strandfynd som sedan fått ta plats i en glasburk på fönsterkarmen. En bit av sommaren med sig hem.

18 JULI, 2014

Häng med till Enholmen

I sommar anordnas det båtturer till den gamla försvarsanläggningen Enholmen utanför Slite. – Det är en härlig plats på jorden, säger Börje Boberg från Slite som besöker ön minst tio gånger varje år. Gotland.net var med på premiärturen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons