Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

25 MAJ, 2016

Fotbollsfest i Visby under EM

Både Wisby Hof och Wisby Strand storsatsar inför det kommande EM-slutspelet i fotboll. "Ska kännas som att vara på plats i Frankrike", säger Thomas Nässén på Wisby Strand.

24 MAJ, 2016

Prinsessan Leonore kommer till Gotland

Prinsessan Leonore, hertiginnan av Gotland, kommer på besök för allra första gången. Hon ska bland annat få träffa sitt Gotlandsruss som hon fick när hon döptes.

24 MAJ, 2016

Den gamla ladugården blev inredningsbutik

En liten grusväg med höga stenmurar leder in till den gamla Gotlandsgården Skuttlings i Lärbro. Här bor sedan några år tillbaka Lena och Anders Melin. Förutom att de jobbar på distans med sin produktionsbyrå har de startat en egen butik i den gamla ladugården.

24 MAJ, 2016

Ny utställning om människorna på Sandön

Vad gjorde man på fritiden på Sandön? Hur var det att gå i skola på en isolerad ö? Hur såg vardagen ut? Den 4 juni invigs utställningen Fyrliv på Gotska Sandön, där människorna som bodde på Sandön står i fokus.

23 MAJ, 2016

Emil Jensen uppträder i Visby

Under hela sin artistkarriär har Gotland haft en speciell betydelse för Emil Jensen. I juli är han tillbaka med en exklusiv konsert i Kultudralen. Emil har till och med kallats för "Gotlands adoptivson"!

23 MAJ, 2016

Snövit: Nanne Grönvall om att vara den elaka

Möt en ruskig häxa, en underskön prinsessa, sju små gubbar som alla heter Konrad och en sockersöt, förvirrad prins när Snövit - the musical kommer till Visby.

23 MAJ, 2016

Här är Kneippbyns nya berg- och dalbana

Den 27 maj öppnar Kneippbyn för säsongen med en ny berg- och dalbana. Utsikten över havet är slående med Visby i norr och Högklint i söder. Helagotland.se har teståkt den nya attraktionen - häng med på en tur!

23 MAJ, 2016

Välkommen till Gotland sommaren 2016!

Idas sommarvisa, sand mellan tårna och ljumma kvällar på en uteservering. Efter en lång vinter är sommaren äntligen här! Gotland är som bekant ett populärt semestermål, och för den som tagit det lysande beslutet att förlägga sommarsemestern till ön är det nu hög tid att boka boende och resa.

23 MAJ, 2016

En försmak av sommarens tornerspel

Riddare, bågskyttar och gycklare gjorde sitt bästa för att roa publiken och få den på sin sida. Strandgärdet i Visby rungade av hejarop, burop och applåder när genrepet genomfördes inför sommarens tornerspel.

23 MAJ, 2016

Vinn biljetter till Kneippbyns sommar- och vattenland!

Vi lottar ut två säsongskort och tio biljetter till Kneippbyns sommar- och vattenland, passa på att tävla!

20 MAJ, 2016

Han satsar stort på Adelsgatan

Mångsysslare bygger nya bostäder och öppnar två butiker i innerstan "Man måste vara driftig".

18 MAJ, 2016

Ewys museum - ett museum i flera små hus

Ewy Augustsson i Rute har samlat i hela sitt liv. När hon fick möjlighet att gå i pension lite tidigare för drygt tjugo år sedan satsade hon fullt ut på ett eget museum. Här finns allt ifrån fossiler, snäckor, fågelägg, hundratals tomtar, till ett skomakeri, en liten skolsal, leksaker, hennes föräldrahem i miniatyr och ett bygge över kalkbrottsarbetarnas vardag och slit.

17 MAJ, 2016

Allmänna Sången möter Josef Karnebäck

"Jag har faktiskt aldrig hört talas om att en ensam bas möter en kör i en konsert, det känns väldigt spännande. Och det låter bra" säger basisten Josef Karnebäck som i början av juni möter kören Allmänna Sången i Visby i det nyskapande konsertprojektet "Basklang".

16 MAJ, 2016

Stora namn till Clarion i sommar

Ebbot Lundberg, Erik Segerstedt, Amanda Bergman och Henrik Schyffert. Trädgården på Clarion Hotel Wisby blommar ut med en ny scen i sommar som lockar många aktuella namn till Gotland.

16 MAJ, 2016

De spelar på Gutekällaren i sommar

Daniel Adams-Ray, Hoffmaestro och Syster Sol är några av artisterna som spelar på Gutekällaren i Visby i sommar.

16 MAJ, 2016

Röcklingers satsar på ett stenugnsbageri

Röcklinger handelsträdgård i Lärbro har utökat sin verksamhet. Under vintern har Berndt och Åke Röcklinger som driver handelsträdgården investerat en halv miljon kronor i ett stenugnsbageri.

12 MAJ, 2016

Nio gotländska caféer i White Guide

Nio caféer på Gotland kommer att ta plats i White Guide Café 2016-17, som släpps 30 maj.

12 MAJ, 2016

Bena ut dina frågor på Skelettens dag

Osteologistudenterna intar för fjärde året i rad Fornsalen med Skelettens dag och experterna på Campus Gotland reder ut vilka ben du har sprungit på.

10 MAJ, 2016

Tarkovskij hyllas 30 år efter "Offrets" premiär

I år är det 30 år sedan Andrej Tarkovskijs film "Offret", inspelad på Närsholmen på sydöstra Gotland, hade premiär. Det kommer att uppmärksammas på flera sätt på Gotland.

10 MAJ, 2016

Syskonduo driver Bagarn's vidare

Vid årsskiftet tog syskonen Roger och Helene Jonasson över anrika konditoriet Bagarn's i Hemse. Nu väntar utmaningen att både förvalta gamla traditioner och samtidigt förnya familjeföretaget i lagom takt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons