Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (14:45)

Visbydagen har något för alla

Marknad, guidningar, modevisning, konst, musik, loppis, film, teater och tivoli. När Visbydagen den 4 oktober firas för 19:e gången kommer programmet att innehålla något för alla.

IDAG (11:14)

De renoverar sin Fårögård med varsam hand

Glaskonstnären Eva Darpö och Bo Palmquist har börjat ett nytt liv på Fårö. Tillsammans renoverar de sin gotlandsgård, Blesselska huset, och framtidsplanerna för huset är många.

16 SEPTEMBER, 2014

Visby satsar stort i jul

Julen är på väg att bli en ny etablerad turistsäsong på Gotland och i Visby läggs nu mycket krut på att göra det så mysigt som möjligt för både besökare och gotlänningar i jultid.

16 SEPTEMBER, 2014

Träffa oss på Fårönatta!

På lördag packar vi ner tävlingstalonger, kassar, tidningar och annat kul och beger oss till Fårö. Kom och hälsa på och ta chansen att vinna flygbiljetter med Next Jet!

16 SEPTEMBER, 2014

Josefine och Marie återvänder till scenen

Det hördes ett sorl från publiken när Länsteaterns chef Thomas Sundström avslöjade en av teaterns nyheter till kommande spelår. Systrarna Marie och Josefine Nilsson från Ainbusk återvänder till scenen.

15 SEPTEMBER, 2014

Gotlandsflyg satte nytt passagerarrekord

Aldrig tidigare under Gotlandsflygs 13-åriga historia har det flugits så många resenärer till och från Visby flygplats under en augustimånad som det här året.

15 SEPTEMBER, 2014

Så röstade Gotland

De rödgröna får enligt valnattsresultaten förnyat stöd på Gotland och två nya partier tar plats i regionfullmäktige. Så här röstade gotlänningarna i riksdags- och kommunalval 2014 enligt den preliminära rösträkningen.

11 SEPTEMBER, 2014

Visby Centrum kan få Stora Turismpriset

Visby Centrum är en av tolv nominerade till Stora Turismpriset 2014, ett pris som varje år delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

11 SEPTEMBER, 2014

Nyhetsbrev v. 37 2014

Läs om Visby ringmur som snart är färdigrenoverad efter raset för två år sedan, om nya Magasin Visborg och om helgens välbesökta skördefestival i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

10 SEPTEMBER, 2014

Kulturarvsdag i krigens spår

Söndagen 14 september är inte bara valdag i Sverige, då firas också Kulturarvsdagen med omkring 200 arrangemang i hela landet. Här kan du se vad som händer på Gotland.

10 SEPTEMBER, 2014

Snart är ringmuren lappad och lagad

För drygt två år sedan rasade plötsligt ett parti av Visby ringmur. Snart är nybygget av den 750-åriga muren färdig. " Det här gör man bara once in a lifetime", säger Tomas Andersson från Byggnadshyttan om det unika arbetet. Se bilder på hur ringmuren har lagats >

9 SEPTEMBER, 2014

Svängiga eftermiddagar med Måndagsklubben

Nu startar en ny säsong av den omtyckta Måndagsklubben.

8 SEPTEMBER, 2014

Bröder vann fint matpris

De gotländska bröderna Per och Danne Wikström erövrade titeln Årets mathjälte 2014 under mässan Mat 2014 i Växjö.

6 SEPTEMBER, 2014

Massor av bilder från Gotlands skördefestival

Redan när Gotlands skördefestival öppnade på lördagsmorgonen ringlade köerna långa i Romatrakten. På plats väntade en fin marknad med allehanda godsaker och mycket att se och göra för både stora och små.

5 SEPTEMBER, 2014

Nytt McDonalds byggs i Visby

Det första symboliska spadtaget för McDonalds nya restaurang i området Stenhuggaren i Visby har nu tagits. Restaurangen kommer att invigas veckan före påsk 2015. (Texten kommer från Helagotland.se).

5 SEPTEMBER, 2014

Weeping Willows ger julkonsert i Visby

Weeping Willows har gjort sig kända för sina tankfulla och känslosamma låtar, starkt präglade av frontmannen Magnus Carlsons röst. I december ger de en konsert i Visby där de blandar egna låtar med jullåtar i Weeping Willows-tappning.

5 SEPTEMBER, 2014

Tjusigt besök i Visby hamn

Ett av världens riktigt stora segelfartyg, den tyska marinens skolfartyg Gorch Fock, lade 5 september till i Visby hamn.

4 SEPTEMBER, 2014

Nu öppnar Magasin Visborg

Gotlands Museum har blivit trångbodda. När den drygt två tusen kvadratmeter stora lokalen på Visborg blev tillgänglig för två år sedan samlades museets samlingar under ett tak. Häng med oss in i förråden som nu ska öppnas för allmänheten. Här finns alltifrån äggkoppar från 1970-talet till en stockbåt från bronsåldern under samma tak.

4 SEPTEMBER, 2014

Nyhetsbrev v. 36 2014

September är bland annat marknadernas tid på Gotland, med Havdhem marknad närmast på tur. I veckans nyhetsbrev från Gotland.net kan du läsa mer om den och om annat kul som är på gång framöver.

2 SEPTEMBER, 2014

Wisbymaskeraden goes Hollywood

Känner du för att klä ut dig till "Baby" i Dirty Dancing eller Sean Connery i James Bond? Då kan Wisbymaskeraden vara något för dig. Årets tema är film à la 1960-tal: "Wisbymaskeraden goes Hollywood - dancing Dirty".

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons