Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (14:59)

Fjärde raka GGN-segern för Pierre-Alexandre Renet

Fransmannen Pierre-Alexandre Renet, eller Pela som han ofta kallas, tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Gotland Grand National. Nu siktar han vidare mot Novemberkåsan.

IDAG (13:56)

GGN 2014: Se film och bilder!

Det var friska vindar på Tofta skjutfält när världens största endurolopp, GGN drog igång på lördagsmorgonen. (Se film från GGN längre ner i texten).

23 OKTOBER, 2014

Nyhetsbrev v. 43 2014

Nu finns ett året-runt-öppet café på Fårö! Läs mer om det, om GGN och helgens hönsutställning och ta chansen att vinna startplatser under Nordic Extreme Weekend i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

23 OKTOBER, 2014

Kuten satsar på ett vinterkafé på Fårö

- Vi vill ha ett ställe där man bara kan sjunka ner i en fåtölj och läsa Moby Dick. Thomas "Kuten" Lindholm som är en legend på Fårö har utökat sin verksamhet. Nu driver han Elsies kafé tillsammans med Valériane Placier. Kafét har öppet på helgerna under lågsäsongen, men de öppnar gärna även på vardagarna om de är hemma, berättar paret.

22 OKTOBER, 2014

Ho ho la la kommer tillbaka

För tredje året i rad arrangeras hemvändarfesten Ho ho la la några dagar innan jul. Liksom tidigare år går intäkterna till Läkare utan gränser.

22 OKTOBER, 2014

Marie gör ost av gårdens mjölk

På en gammal Gotlandsgård i Hejnum tillverkar Marie Jacobsson sin egen ost.

22 OKTOBER, 2014

Fjäderfän från när och fjärran visas upp

För första gången på tio år är det åter dags för en stor hönsutställning på Gotland. Efter fågelinfluensaepidemin för cirka tio år sedan, H5N1 som även drabbade människor, var det många hobbyhönsuppfödare som gav upp sin hobby. Nu är Gotlands rasfjäderfäförening på frammarsch igen.

22 OKTOBER, 2014

Flygtrafiken till Malmö ökade med 87 procent

Gotlandsflyg flög rekordmånga resenärer till och från Bromma, Göteborg och Malmö under årets nio första månader. Bäst gick det för Malmölinjen som ökade med 87 procent.

21 OKTOBER, 2014

Fira Internationella dagen i Hemse

För sjunde året i rad anordnas 10 november Internationella dagen i Hemse med mängder av evenemang för både elever och intresserad allmänhet.

20 OKTOBER, 2014

Ny secondhand-butik i Visby

Nu finns ytterligare en secondhand-butik att fynda i i Visby. Det är Röda Korset som utökar sin verksamhet, i samarbete med kvinnojouren Trots.

17 OKTOBER, 2014

Tävla om startplatser till Nordic Extreme Weekend!

Var med och tävla om startplatser i Nordic Extreme Biking 31 oktober och Nordic Extreme Running 1 november! Vi har tre platser till respektive tävling, ta chansen och var med i årets häftigaste upplevelse!

15 OKTOBER, 2014

Nyhetsbrev v. 42 2014

I veckans nyhetsbrev hittar du allt om GGN och Gotland Pride. Du kan också få kika in i Bernt "Bison" Nilssons hem, läsa om Romateaterns satsningar och om vad som händer på höstlovet.

15 OKTOBER, 2014

Hemma hos Bernt "Bison" Nilsson

Bernt "Bison" Nilsson är en välkänd profil på Gotland. Eva HC Nyström har hälsat på hos Bison och fick en pratstund om hans liv som utrikeskorrespondent, men även om gurkinläggningar och bastustunder. Kika in hos Bison och se hur han har det i sitt hus i Burgsvik. "Jag har alltid varit hemkär" berättar han.

15 OKTOBER, 2014

Allt om GGN-veckan 2014

Var är de bästa publikplatserna, hur går bussarna och var anordnas årets GGN-fest? Här har vi samlat våra bästa tips för dig som planerar att besöka Gotland Grand National eller någon av de övriga tävlingarna under GGN-veckan 2014.

15 OKTOBER, 2014

Grattis - ni vann biobioljetter!

Nu har vi dragit fem vinnare som vunnit två biljetter vardera till filmen "Bröllopskaos".

14 OKTOBER, 2014

Gotland Pride: "Vi kommer att synas i hela Visby"

I mitten av november är det dags för Gotland Pride. Programmet präglas av otrolig bredd och mångfald, sammanfattar Maja Ollberg som sitter med i samordningsgruppen för Gotland Pride. (Längre ner i texten hittar du hela programmet).

14 OKTOBER, 2014

Komedi på Romateatern sommaren 2015

Romateatern är i full gång med planeringen inför säsongen 2015. Redan nu står det klart att det kommer att spelas komedi i klosterruinen även nästa år.

10 OKTOBER, 2014

Nya byggnadsminnen i Fårösund

Länsstyrelsen har beslutat att den unika färjemansbostaden och Stucks kvarn i Fårösund byggnadsminnesförklaras.

9 OKTOBER, 2014

Per Holknekt kommer till Bokens dag

Modeskaparen Per Holknekt, som i höst är aktuell med sin självbiografi, kommer till Bokens dag i Visby.

9 OKTOBER, 2014

Stora chanser att se örn

Nu på lördag den 11 oktober genomförs höstens första örnsafari på Gotland.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons