Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

18 DECEMBER, 2014

Nyhetsbrev v. 51 2014

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar vi med årets sista nyhetsbrev från Gotland.net!

17 DECEMBER, 2014

Tryffelolja representerar Gotland i nationell tävling

En gotländsk tryffelolja som beskrivs som världsunik kommer att vara Gotlands bidrag i den nationella mattävlingen Gastronomiska Matverk.

16 DECEMBER, 2014

Krogarna som håller öppet på julafton

Alla vill inte sitta hemma på julafton, och alla har kanske inte heller familj och släkt på Gotland att fira jul med. Vi har pratat med två Visbykrogar som håller öppet med mat och fest även på självaste julafton.

16 DECEMBER, 2014

Den gotländska tv-julen

Det brukar alltid visas tv-program med Gotlandsanknytning under julhelgen, och det här året är inget undantag.

15 DECEMBER, 2014

Här är guiden till julens spelningar och hemvändarfester

Vad händer i jul och mellandagarna på de gotländska krogscenerna? Vi har samlat helgens spelningar och det finns som vanligt mycket att välja på. Här får du en överblick över allt kul som är på gång:

14 DECEMBER, 2014

Bilder och film från Medeltida jul

I helgen har det firats medeltida jul i Visby med marknad, riddare, tornerspelsuppvisning och mycket mer.

12 DECEMBER, 2014

Klass 2-varning och inställda färjor

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar på omkring 25 m/s på Gotland under natten mellan fredag och lördag.

12 DECEMBER, 2014

Mustasch är årets dragplåster på Rockskallen

Rockskallen i januari kommer att bli både större och bättre än någonsin, skriver Gotlands Allehanda. Sex band kommer att stå på scenen, bland dem flerfaldigt grammisbelönade Mustasch.

12 DECEMBER, 2014

Hör Gotlands lucia och hennes tärnor sjunga

Tre intensiva dagar väntar nu för Gotlands lucia Amanda Söderdahl och hennes tärnor. Här kan du se en film från när de lussade för oss på Gotlands Media på fredagsmorgonen.

11 DECEMBER, 2014

Nyhetsbrev v. 50 2014

Läs om Medeltidsveckans halvvägsgille, Årets socken 2015 och tävla i julkalendern i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

10 DECEMBER, 2014

Följ med till ett hem med höjd i Rone

Det ser ärligt talat inte mycket ut för världen, det gamla församlingshuset i Rone, men när du väl kliver in genom dörren är det något helt annat som väntar.

10 DECEMBER, 2014

Pia fick pris för inlagda grönsaker

Pia Lindvall från Ekeby har gått från grisuppfödning till inlagda grönsaker och samarbetar idag med kocklandslaget. Inläggningarna gör hon på beställning i Lövstas provkök.

9 DECEMBER, 2014

Det här är Barlingbo bryggeris nya öl

Barlingbo bryggeri på mellersta Gotland lanserar en ny påsköl till samtliga Systembolagets butiker i landet.

8 DECEMBER, 2014

Så ser en typisk medeltidsbesökare ut

Medeltidsveckan har undersökt hur mycket turisterna konsumerar när de besöker den populära veckan i början av augusti. –  Det är inte som man tror att en typisk besökare har ont om pengar och bor i tält i Östergravar, säger marknadschef Patrik Björkander.

8 DECEMBER, 2014

Årets socken är Lärbro

"Vi tror ni är på G och nu vill vi se, vad ni mer har att ge...." Nu är det snart dags för Hemse att lämna över stafettpinnen till Lärbro som har blivit utvald till Årets Socken 2015. (Se bilder från Årets socken i bildspelet).

5 DECEMBER, 2014

Strandridaregården i Kyllaj såld för 3 miljoner

Strandridaregården har bytt ägare. En enda köpare bjöd på den byggnadsminnesförklarade gården på fredagseftermiddagen på advokat Bengt Loquists kontor. (Texten kommer från Helagotland.se).

4 DECEMBER, 2014

Medeltidsveckans halvvägsgille utökar med efterfest

I mitten av februari är det dags för Medeltidsveckans Halvvägsgille. Det är tredje året som Medeltidsveckan anordnar en storslagen fest i Stockholm, halvvägs till vecka 32, och redan nu märks ett stort sug efter biljetterna.

4 DECEMBER, 2014

Nyhetsbrev v. 49 2014

Läs om pepparkakshuset som sprider glädje på Gotland, om graffiti vid målgolfen i Visby och tävla om nya priser i vår julkalender i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

3 DECEMBER, 2014

Visbyfestivalen kliver in i en större kostym

Visbyfestivalen som går in på sitt nionde år växlar upp och kliver in i en större kostym. Dessutom byter arrangörerna datum till tredje helgen i augusti.

3 DECEMBER, 2014

Nyrestaurerad Pippi som tv-serie

En nyrestaurerad version av Pippi Långstrump, tv-serien från 1969, sänds i Barnkanalen med start 6 december. Serien har till stora delar spelats in i Visby.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons