Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (08:40)

Här är programmet för Kronprinsessparet

Imorgon kommer Kronprinsessparet till Gotland. Här kan ni läsa om och följa hela deras program på ön:

25 MAJ, 2015

Musikal om igelkottflickan

Berättelsen om igelkottflickan som ligger i en monter på Fornsalen kommer att bli musikal.

25 MAJ, 2015

Himalayas första sommar

Klubben Himalaya är ny i Visbys kultur- och nöjesliv. Ett komplement till etablerade nattklubbar. "Vi kommer att öppna upp för en europeisk klubbanda, som tilltalar och lockar många storstadsbor," säger klubbarrangören Elisabet Lydia-Maria Kedziora.

22 MAJ, 2015

Gotländska primörer firas hela helgen

Maj och juni är primörtider och under den här helgen, 22-24 maj, firas de gotländska primörernas ankomst på tallriken. Under helgen arrangeras öppna gårdar, primörmiddag med Kulinariska Gotland, primörmenyer på flera restauranger och en marknad på Stora torget i Visby.

21 MAJ, 2015

Nyhetsbrev v. 21 2015

I veckans nyhetsbrev presenteras vinnaren till vår tävling om en Gotlandssemester. Du kan dessutom läsa om våra nya bloggare från Sandön, en stjärnkock, en barista, roadtrip med konst, stickning och vandring. Vet du hur en plein air-konstnär arbetar? Läs mer i vårt nyhetsbrev!

21 MAJ, 2015

Sofie vann en Gotlandssemester!

Det blev Sofie Molander, 29 år från Stockholm som vann vår tävling om en resa och boende på Gotland för fyra personer. "Det blev en riktigt härlig start på dagen".

21 MAJ, 2015

Författaren Jonas Jonasson har blivit hotellägare

Jonas Jonasson har gått från att vara enbart författare till att även vara hotellägare. Helagotland.se träffade honom på Hotell Repet i innerstan.

21 MAJ, 2015

De ska blogga från Gotska sandön!

Nu står tillsynsmännen och besöksvärdarna redo att möta ytterligare en turistsäsong på Gotska sandön. Följ deras vardag på Sandöbloggen på Gotland.net, där de kommer att berätta och visa fina bilder från pärlan mitt i Östersjön.

20 MAJ, 2015

Stjärnkock till Furillen i sommar

"Först sa jag att jag inte hade tid men sedan blev jag helt frälst i hela ön" förklarar Filip Fastén, årets kock 2014, som ska driva restaurangen på Furillen framöver.

19 MAJ, 2015

En utställning om stickning förr och nu

På 1800-talet samlade Hermanna Stengård in gotländska stickade plagg - nu visas Hermanna-samlingen på Fornsalen.

19 MAJ, 2015

Carin är en flitig vandrare

"Har du bekymmer är det bara bra att det blåser. De förvinner ut i atmosfären". Det säger Carin Olofsson som vandrat på Gotland i många år. Följ med henne på en vandring längs stenkusten på norra Gotland.

18 MAJ, 2015

Han målar under bar himmel i Hellvi

Sebastian Grönwall är en av Gotlands få plein air-konstnärer, det vill säga som målar utomhus direkt i naturen. Det kräver kunskap, disciplin och anpassning till väder och vind. Intill skogen och havet vid S:t Olofsholm i Hellvi har han sin ateljé, och här hittar han många av sina motiv.

15 MAJ, 2015

Tredje delen i dansdramat Dancing on The Ringmur

Den 14 maj var det premiär för Länsteaterns tredje del i produktionen Dancing on The Ringmur. Föreställningen, som spelas utomhus med östra delen av Visby ringmur som fond, kommer att visas även den 15 och 16 maj.

15 MAJ, 2015

Prisbelönt barista på Gotlands Kafferosteri

Under hela helgen den 23-24 maj erbjuder Gotlands Kafferosteri provningar av bryggkaffe och visning av hur rostningen går till. Familjeföretaget har inlett ett samarbete med Jelle Van Echelpoel, prisbelönt barista från Belgien med lång bakgrund inom kaffebranschen.

15 MAJ, 2015

Konstrunda i dagarna fyra

En långhelg i maj fylld av konst. En roadtrip genom ett grönskande landskap. Under hela Kristihimmelsfärdshelgen kan du stanna till vid öns ateljéer och verkstäder från norr till söder, från väst till öst och titta in hos konstnärerna som jobbar där.

13 MAJ, 2015

Nyhetsbrev v. 20 2015

I veckans nyhetsbrev kan du läsa om glada kor, golf, ett nytt museum, Lars Jonssons kärlek till Gotland, vår modiga bloggare, Fornsalens succéutställning och Kränku som blev Årets butik.

12 MAJ, 2015

Skepp & Skoj blev ett lyft för Fornsalen

Sedan den nya barnutställningen Skepp & Skoj sjösattes på Fornsalen i år har besöksiffrorna stigit raskt uppåt.

12 MAJ, 2015

Kränku kammade hem förstapriset

Det blev den gotländska butiken Kränku som kammade hem förstapriset och blev Årets Butik vid branschgalan Retail Awards på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen.

12 MAJ, 2015

Nu kan du Golfa Gotland Runt

Nästa vecka är det dags för den populära tävlingen Golfa Gotland Runt - en av landets största golftävlingar.

12 MAJ, 2015

På lördag är det kosläpp!

Glädjesprång ut i grönskan väntar när det är dags för årets kosläpp i Stenkumla. Kosläppet har vuxit till en återkommande folkfest.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons