Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

28 JULI, 2015

Petesgården - apotekaren Ada Blocks livsverk

Utställningar, antikbod, trädgårdscafé, lekstuga och museum på en välbärgad gotländsk bondgård från 1800-talet. Det finns mycket du kan uppleva på Petesgården, naturskönt belägen vid Gotlands sydvästra kust.

28 JULI, 2015

Rekordmånga anmälningar till GGN

Redan nu är 1300 förare anmälda till höstens Gotland Grand National, vilket är fler än någonsin så här tidigt på säsongen. "Vi går ett spännande år till mötes", säger Conny Bohlin, vd på Nordic Sport & Event.

28 JULI, 2015

Badtemperaturer på Gotland

Vilken strand har det varmaste badvattnet idag? Här samlar vi dagliga observationer från Gotlands badplatser!

27 JULI, 2015

Tävla om festivalpass till Crimetime Gotland!

Äntligen får Sverige en riktig deckarfestival! 13-16 augusti kan du mingla med svenska och utländska författare, lyssna på föredrag, dricka deckardrinkar och delta i mordvandringar i Visby. Tävla med oss om festivalpass!

24 JULI, 2015

SVT sänder live från Medeltidsveckan

"Sommarlovsmorgon" kommer i år att sända live från Medeltidsveckan.

23 JULI, 2015

Över 120 evenemang under Gotland Art Week

Gotlands nya konst- och kulturvecka har fått en flygande start. Arrangörerna hade hoppats kunna engagera ett tjugotal aktörer i den nya satsningen, men programmet rymmer nu över 120 evenemang av drygt 100 arrangörer.

23 JULI, 2015

Hembakat på Kattlundsgården med anor från 1200-talet

En av Nordens bäst bevarade medeltida gårdar. Kattlundsgården i Grötlingbo på södra Gotland är ett museum med utställningar, restaurang och trädgårdscafé. Här finns även en butik med produkter från lokala hantverkare och en örtagård.

23 JULI, 2015

Nyhetsbrev v. 30 2015

Läs om den populära spökvandringen i Visbys gränder, om den nya dinern i Visby hamn, sommarteater på gutamål och mycket mer i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

23 JULI, 2015

Grattis till Anders Widmark-biljetterna!

Nu har vi utsett fem vinnare som får två biljetter var till konserten med Anders Widmark med gästartisterna Erik Segerstedt och Helen Sjöholm i S:t Nicolai ruin.

22 JULI, 2015

Gästspel på Romateatern

Den internationellt hyllade och prisbelönta musikalen "William" gästar Romateatern i helgen. Föreställningen baseras på några av Shakespeares sonetter.

22 JULI, 2015

Spökvandring med historia, skratt och skrämseleffekter

En guidad tur för hela familjen med hjälp av de som levde förr. På Spökvandringen får man följa med genom Visbys vindlande gränder och kyrkoruiner, där de döda berättar hur livet var i Visby under medeltiden. Åskådarna blir medskapare i skådespelet, som bjuder på både skratt och skräck.

21 JULI, 2015

Tävla om greenfee på Slite GK!

Sugen på att gå en runda på en av Gotlands fina golfbanor? Tävla med oss om greenfee på Slite Golfklubb för dig och dina golfvänner!

21 JULI, 2015

Gycklaren som brinner för sin sak

Fängslande flammor och brända ruiner. "Vansinnets eld" är årets tema för gycklargruppen Trix eldshow i S:ta Karins ruin i Visby.

21 JULI, 2015

Sommarteater om parrelationer på gutamål

I sommar spelar Bottarveteatern den nyskrivna pjäsen "Gull ellar gräus. Scenar ör täu äktnskap" (Guld eller grus. Scener ur två äktenskap) - en komedi som framförs på gutamål av en skådespelarkvartett. Platsen är som vanligt en lada på Bottarve museigård i Vamlingbo.

20 JULI, 2015

Klassisk amerikansk diner har öppnat i Visby hamn

För två veckor sedan öppnade Restaurang Monroe´s sina dörrar mot Visby hamn. En amerikansk diner med klassisk meny och inredning med inspiration från 1950- och 60-talen. Här står hamburgarna och filmstjärnorna i fokus.

17 JULI, 2015

Gratis musikfestival för barn i Almedalen

Barndagen på Almedalens stora scen bjuder på musik, show och underhållning av banden Karl-Petters Orkester, Emma Nordenstam och Tore and the No Smokers, som alla tre släpper en skiva under året. Barn i alla åldrar och vuxna med barnasinnet i behåll är välkomna.

16 JULI, 2015

Napplamm lockar familjer till Öppen Gård

Skattjakt, ridning, lammsafari och anksläpp. På Gisslause lammgård i Lärbro är eftermiddagen fullspäckad med aktiviteter. Mest lockar ändå aktiviteten "mata napplamm" i hagen.

16 JULI, 2015

Visby GK topprankad av proffsen

Den gotländska golfbanan är näst bästa tävlingsbanan i Sverige, enligt svenska proffsspelare.

16 JULI, 2015

Nyhetsbrev v. 29 2015

Läs om tio gotländska pärlor, läsarnas smultronställen, nyheter under Medeltidsveckan och mycket mer i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

15 JULI, 2015

Nio fyrar öppnar för besök

Helgen 15-16 augusti 2015 firas Internationella fyrdagen i Sverige och en rad övriga länder i världen. Bara på Gotland kommer nio fyrar att hålla öppet för besök.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons