Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

8 FEBRUARI, 2016

Här öppnar Visbys nya nattklubb

Den 27 februari slår Visbys nya nattklubb, HC Harbour Club of Visby, upp portarna vid Visby hamn.

6 FEBRUARI, 2016

Nytt cykellopp: Gotland runt på 720 minuter

Ett nytt cykellopp som anordnas av arrangörerna bakom Gotland360 kommer att gå av stapeln den 18 juni i år, på samma dag som Vätternrundan. Loppet som heter Gotland720 är inget för veklingar: på tolv timmar ska cyklisterna ta sig så långt som möjligt runt Gotland.

5 FEBRUARI, 2016

Byggandet av kryssningskaj är igång

Nu är bygget igång. På fredagsmorgonen togs det första symboliska spadtaget för kryssningskajen i Visby hamn.

5 FEBRUARI, 2016

Nextjet satsar på direktflyg under Almedalsveckan

Nextjet kommer även i sommar att flyga direkt från Jönköping och Karlstad till Visby under Almedalsveckan. Nytt för i år är att även Västerås får direkttrafik till Visby.

4 FEBRUARI, 2016

"Rekordbilligt att resa till Gotland"

"Det kommer aldrig att ha varit så billigt att resa till Gotland som den här sommaren", säger Ola Mattsson, vice vd på Gotlandsbåten som idag presenterade sommarens turlista.

4 FEBRUARI, 2016

Nyhetsbrev v. 5 2016

Läs om gotländsk stickning, spöken på sportlovet, vintage i Eksta och nya bistron på Södertorg i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

4 FEBRUARI, 2016

Sticka gotländskt med Hermanna

Att sticka är hetare än någonsin. Överallt på nätet finns mängder av stickbeskrivningar att ösa ur. Vi har gjort en djupdykning i den gotländska stickhistorien. Häng med några hundra år tillbaka i tiden och se massor av häftiga stickmönster som hittats på Gotland.

3 FEBRUARI, 2016

De öppnar en ny restaurang på Södertorg

Familjen Kallum-Jemt har tagit över Södertorgsgrillen och förvandlat den till en modern bistro.

2 FEBRUARI, 2016

Daniela visar en annan plats

Daniela Stamatiadi från Grekland är aktuell med en utställning på Gotlands Konstmuseum. Daniela som bor och arbetar som barnboksillustratör i Aten tillhör en av de mest uppmärksammade illustratörerna i Grekland.

2 FEBRUARI, 2016

Dragspelsgalan tioårsjubilerar

På lördag är det dags för årets dragspelsgala. Galan äger rum i den anrika Sliteteatern där Gutebälgarna bjuder in till ett fullspäckat program.

1 FEBRUARI, 2016

Träffa Visbys spöken på sportlovet

Under sportlovet är det premiär för en ny dramatiserad spökvandring i Visby för hela familjen. Arrangören Gotlands Museum bjuder också in till en spännande deckargåta i Emil Werns fotspår.

1 FEBRUARI, 2016

Lotta Kühlhorn är dragplåster på Skaparfestivalen

För tredje året i rad arrangeras Skaparfestivalen i Hemse. Årets stora dragplåster är Lotta Kühlhorn, färgstark formgivare, designer och återbrukare.

28 JANUARI, 2016

Nyhetsbrev v. 4 2016

Läs om de gotländska restaurangerna i White Guide, om en nyskriven musikal på Länsteatern och om sommaren operauppsättning i S:t Nicolai ruin i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

28 JANUARI, 2016

Lyckliga gatan blev Lyckliga gården

Elin Broberg drev vintagebutiken Lyckliga Gatan i Midsommarkransen i Stockholm. För ett halvår sedan gick flyttlasset tillsammans med familjen till en gammal Gotlandsgård i Eksta och Lyckliga Gatan blev Lyckliga gården. Nu är hela ladan vid Bopparve fylld med vintageprylar!

28 JANUARI, 2016

Opera i S:t Nicolai ruin i sommar

I sommar sätter operastjärnan Rickard Söderberg upp Puccinis kammaropera "Syster Angelica" i S:t Nicolai ruin i Visby.

28 JANUARI, 2016

Ramslöksgremolata tog hem förstapriset

På onsdagskvällen blev det officiellt att Gotland har landets bästa matverk. Vinnarbidraget är en ramslöksgremolata.

27 JANUARI, 2016

Popkollo på Gotland i sommar

I sommar kommer det att anordnas Popkollo på Gotland, både för unga tjejer och för vuxna.

26 JANUARI, 2016

17 gotländska restauranger i White Guide 2016

Tre har tillkommit och fyra har fallit bort. Här är de sjutton gotländska restauranger som får ett omnämnande i restaurangbibeln White Guide 2016.

26 JANUARI, 2016

Bland lodjurspälsar och balklänningar

Är du intresserad av gamla textilier och kläder? Då borde Gotlands Museums textilsamling vara något för dig! Här finns alltifrån prinsessan Eugénies jacka, Madam Herr Donners sidenkofta till twiggyklänningar och en lodjurspäls. Se massor av bilder från museets samlingar och få lite kvinnohistoria på köpet!

26 JANUARI, 2016

Ny musikal repeteras på Länsteatern

Om en månad är det premiär för en helt ny musikal, "Jorden vi ärvde", på Länsteaterns scen i Visby. Regissören Thomas Sundström beskriver det som "en tragikomisk förhöjd fars, alternativt ett drama av skruvat manér".

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons