Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

26 NOVEMBER, 2015

GA cup satsar på över 200 lag

Det blir dramatik och högt tempo i öns idrottshallar sista helgen i januari när det är dags för Gotlands största fotbollsfest: GA cup. Arrangörerna hoppas på över 200 anmälda lag.

26 NOVEMBER, 2015

Nyhetsbrev v. 48 2015

Helgens alla julmarknader på ön, Gotlands lucia och den nya Visbybutiken som har hållbarhet som riktmärke är något av allt du kan läsa om i veckans nyhetsbrev från Gotland.net.

26 NOVEMBER, 2015

Flera kända namn klara för Crimetime Gotland 2016

På torsdagen presenterades de första namnen till nästa års deckarfestival Crimetime Gotland. Medverkar gör bland andra Camilla Läckberg, Peter Robinson och Arne Dahl. Hittills är 34 författare redo att inta Visby - se hela listan här! "Jag är extatisk! Jag har alltid velat besöka Gotland" säger flerfaldigt prisbelönta Elizabeth Hand.

26 NOVEMBER, 2015

Catherine startar en egen butik i Roma

Hon har sytt för norska kungahuset och bott elva år i Värmland. För tre år sedan landade norska Catherine Small på Gotland och till helgen startar hon en egen inredningsbutik i Roma.

25 NOVEMBER, 2015

Linnea är Gotlands lucia 2015

På onsdagseftermiddagen överraskades den kandidat som fått flest röster i GT:s omrösning Gotlands Lucia 2015.

24 NOVEMBER, 2015

Lars Jonsson om sin nya bok i Go´kväll

Torsdagen den 26 november medverkar konstnären Lars Jonsson i teveprogrammet Go´kväll. Konstnären, författaren och ornitologen kommer att prata om sin nya bok Vinterfåglar som ges ut i december.

23 NOVEMBER, 2015

Interaktiv Visbykarta i telefonen

Efter att i flera år ha stått och ritat på kartor för att visa turister vad som är värt att uppleva i Visby, satsade Gotlands Cykeluthyrning på att trycka en egen Visbykarta. Nu har kartan blivit en app och flyttat in i telefonen.

23 NOVEMBER, 2015

Här är helgens alla julmarknader!

Nu har du chansen att hitta julklappar till hela släkten. Vi har guiden till första adventshelgens alla julmarknader - alltifrån den underjordiska julmarknaden i Tingstäde till Herrviks julmarknad där du kan strosa bland strandbodar i lugn och ro.

23 NOVEMBER, 2015

Innerstadskafé får nytt liv

Kaféet i Hästbacken i Visby som tidigare hetat Amalia har bytt ägare och kommer inom kort öppna under det nya gotlandsklingande namnet Ka:feit.

23 NOVEMBER, 2015

Populärt att gifta sig på Gotland

2016 spås av folk i bröllopsbranschen att bli ett riktigt kanonår för Gotland.

23 NOVEMBER, 2015

Butiken som har hållbarhet som riktmärke

Drömmen om en egen butik och ateljé har funnits länge för Sara Högblom och i slutet av oktober blev den verklighet i centrala Visby. "Jag råkade se att lokalen var ledig i somras och så slog jag till" berättar Sara Högblom som är född i Stockholm och utbildad mönsterkonstruktör och skräddare.

20 NOVEMBER, 2015

Årets första julmarknad är igång!

Ulltomtar, porslinstomtar och en levande tomte, hantverk, bröd, godis och blommor. Idag slogs portarna upp till Gotlandsjul, årets första julmarknad på Gotland.

19 NOVEMBER, 2015

Nyhetsbrev v. 47 2015

Läs om Levande adventskalender i Visby, krogen som återskapar rätter från Titanic och drickebryggning i veckans nyhetsbrev från Gotland.net. Här hittar du också 2016 års Gotlandsalmanacka för gratis nedladdning!

19 NOVEMBER, 2015

Smaka den sista menyn som serverades på Titanic

Med inspiration från det populära tv-programmet "Historieätarna" bjuder Hamra Krog in till en helt ny matupplevelse i december. Istället för julbord serverar man i år en fransk meny med rätter som serverades sista kvällen ombord på Titanic.

18 NOVEMBER, 2015

Gratis Gotlandsalmanacka 2016!

Nu finns 2016 års upplaga av Gotland.nets väggalmanacka för gratis nedladdning. Hoppas att ni ska gilla den!

17 NOVEMBER, 2015

Arrangörerna laddar för årets julmarknad i Bläse

Den första advent är det dags för Bläse julmarknad. I år är det extra många som vill vara med och ställa ut på julmarknaden som är en av Gotlands största. Arrangörerna har laddat upp med 130 kilo gröt och i skogen väntar Tomtemor på att dela ut 300 godispåsar till barnen.

17 NOVEMBER, 2015

Nytt stormöte till Gotland

I slutet av maj arrangeras för första gången Landsbygdsriksdagen på Gotland.

16 NOVEMBER, 2015

Gotland i fokus i "Mitt i naturen"

Veckans "Mitt i naturen" i SVT handlar om Gotland och Gran Canaria, två öar som har flera saker gemensamt.

16 NOVEMBER, 2015

Brygg Gotlandsdricke med en världsmästare

Det är varmt och immigt i det gamla brygghuset vid Båticke i Anga. Trots att klockan bara är halv åtta på lördagsmorgonen har Rolf Annheden, som blev världsmästare i bryggning av Gotlandsdricke i år, varit uppe i flera timmar för att förbereda bryggningen av 50 liter dricke till en sockenfest.

13 NOVEMBER, 2015

Eld, vintertornering och gyckel under Medeltida jul

Programmet för Medeltida jul har nu släppts, och det innehåller det mesta som behövs för en medeltidsvecka i miniatyr.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons