Logga in

Logga in
Annons

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (10:06)

Supervalåret i sand

Valar, superhjältar och politik. Supervalåret var temat för årets Sandskulpturtävling i Sandviken i Östergarn, där idéerna flödade över den heta sanden.

IDAG (09:42)

Publikrekord på Visbytravet

Omkring 6000 personer hade tagit sig till Visbytravet på onsdagen för att njuta av Visby travfest med V86.

23 JULI, 2014

"Det här är ingen vanlig guidetur"

Det blir ingen våghalsig klättring på något tak, tjurfäktning eller att kasta sig ner för ett vattenfall. Men vandringen i Pippis fotspår är ändå full av upptåg genom Visbys gränder. Med Pippi Långstrump blir det inte tråkigt särskilt länge!

22 JULI, 2014

Gosa med djur på Gangvide farm

Potatisbönderna Kickan och Per Karlsson tröttnade knölarna och bestämde sig för att sadla om. Idag driver de Gangvide farm där besökarna kan bo, paddla kanot, köra traktor och gosa med gårdens smådjur så mycket de orkar.

21 JULI, 2014

Nyskapande musik för barn i Almedalen

En eftermiddag för familjen med musik för barn och för vuxna med barnasinne. För sjunde året i rad arrangerar Röda Korsets Barn- och Ungdomskrets på Gotland en gratis festival på stora scenen i Almedalen i Visby.

21 JULI, 2014

Medeltidsveckan: Närmare 500 arrangemang

Årets medeltidsvecka, den trettioförsta i ordningen närmar sig. Det blir i år fler arrangemang under veckan än någonsin tidigare. Programmet har i dagarna färdigställts och innehåller närmare 500 arrangemang.

21 JULI, 2014

Racing i ringen

Vill du ha en rivstart på semestern? Glöm då allt vad 60-skyltar och vägbulor heter för en stund och bege dig till Gotland Rings motorbana och trampa gasen i botten.

21 JULI, 2014

Kammarmusikveckan: Grattis till vinsten!

Nu har vi dragit fem vinnare som får två biljetter vardera till årets Grand Final av Gotland Chamber Music Festival i S:t Nicolai ruin fredagen den 25 juli.

21 JULI, 2014

De vann biljetter till Timbuktu

Nu har vi lottat ut vinnarna till Timbuktu och Damn på Wisby strand den 26 juli.

18 JULI, 2014

Irevikens 400 miljoner år gamla strandfynd

I tankarna finns barndomsminnen av att leta och plocka fossil på en gotländsk strand. Former som liknar knappar, tomteluvor och rosenblad, gnistrande i solen. Strandfynd som sedan fått ta plats i en glasburk på fönsterkarmen. En bit av sommaren med sig hem.

18 JULI, 2014

Häng med till Enholmen

I sommar anordnas det båtturer till den gamla försvarsanläggningen Enholmen utanför Slite. – Det är en härlig plats på jorden, säger Börje Boberg från Slite som besöker ön minst tio gånger varje år. Gotland.net var med på premiärturen.

17 JULI, 2014

Full fart i Follingbo

Gotlands Folkracefestival är en riktig folkfest. Mitt ute i skogen mindre än en mil från Visby har det samlats massor av entusiaster för att delta och titta på tävlingarna som pågår mellan den 15 och 19 juli. Det är sammanlagt 220 ekipage som är med och tävlar, ungefär 150 av dessa kommer från fastlandet.

17 JULI, 2014

Att fånga Brucebos ljus

I ett naturreservat med klintkust, skog och promenadstigar vid Själsö strax norr om Visby finns konstnärshemmet Brucebo. Vi följde med på en guidad tur i ett hus fyllt av antika möbler och stora samlingar av konst och kuriositeter.

16 JULI, 2014

Kammarmusikveckan: Vinn biljetter!

Nu är det dags för den mångåriga traditionen Gotland Chamber Music Festival. Var med och tävla om biljetter till veckans Grand final!

15 JULI, 2014

Flykt till rockscen i Tofta

På lördag blir det musikfestival på Wimans backe i Tofta. Det är endagsfestivalen Escape from the Stockholmsvecka som för fjärde året i rad anordnas vecka 29, i år med Studiefrämjandet som huvudarrangör.

15 JULI, 2014

Grattis till biobiljetterna!

Här har vi vinnarna till Monty Pythons återförening som sänds live på Folkets Bio.

14 JULI, 2014

Nu har Stockholmsveckan dragit igång

Här är hela programmet för Stockholmsveckan. "Vi vill inte utesluta någon, alla är välkomna, inte bara stockholmare", säger Tobbe Larsson som driver Kallis.

14 JULI, 2014

Kläddesigner med hållbarhet i fokus

Under hela juli månad visar modeskaparen Mattias Lind upp den senaste kollektionen för sitt klädmärke Julian Red tillsammans med äldre kollektioner. Platsen är Munkhammars lada i Björklunda på Sudret.

14 JULI, 2014

Vinn biljetter till Timbuktu och Damn

Den 26 juli är det dags för Timbuktu och Damn att inta Wisby Strands stora scen.

14 JULI, 2014

Grattis till Rebecca & Fiona-biljetterna!

Nu är tävlingen till Rebecca & Fiona på Wisby Strand avgjord.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons