Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

2 MAJ, 2016

Södra Hällarna: "Den här miljön är magisk"

Det 130 hektar stora naturreservatet Södra Hällarna i Visby är unikt i Sverige. Nu har det stadsnära området rustats upp redo för att ta emot besökare som vill ta en skön promenad med en vidunderlig utsikt över havet. Här kan du cykla, promenera, vila på de sköna bänkarna eller krypa in i en murgrönegrotta. Se fina bilder från naturreservatet som ligger ett stenkast från centrala Visby.

29 APRIL, 2016

Unik utställning förenar 100 konstnärer

Under maj månad visas utställningen "När magnolian blommar" på Gotlands konstmuseum. Här deltar ett hundratal konstnärer från Gotlands konstskola, Öppna Ateljéer och Fotolinjen i Hemse.

28 APRIL, 2016

Rone är hemma för Ulrika

Gotland har alltid haft en speciell plats i kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson hjärta. Som barn tillbringade hon somrarna i Lokrume och trodde att Gotland var utomlands. Nu slår hjärtat varmt och stadigt för Rone.

28 APRIL, 2016

Superbokningar på Kallis vecka 29

Nu är det klart vilka tre artister som ska spela under de hetaste dagarna på Kallis. "En riktig superbokning", säger Tobbe Larsson på Kallis.

27 APRIL, 2016

Här är Gotlands bästa utsiktsplatser

Får vi bjuda på några bra utsiktsplatser till kaffet? Packa utflyktskorgen, en filt och kikaren och kasta dig ut i vårsolen! Vi har listat 10 häftiga platser. Här är guiden till er som trodde att Gotland var helt utsiktslöst!

26 APRIL, 2016

Ringmuren blir en del av Minecraft

Snart kan vem som helst bygga, renovera eller riva Visby ringmur i spelet Minecraft. "Ett otroligt spännande projekt".

25 APRIL, 2016

Full fart för skruvargänget

Nere i Herrviks hamn står sedan cirka ett år tillbaka ett nybyggt, falurött hus. Huset ägs av Herrviks motorförening och är byggt runt jätten Atlas. Då talar vi inte om gestalten Atlas i den grekiska mytologin, utan om Polarmotorn Atlas.

25 APRIL, 2016

Se årets första föl på Lojsta hed

I söndags föddes årets första föl i den viltgående russflocken på Lojsta hed. Se film och bilder på sötnosen!

25 APRIL, 2016

Guldkaggengänget öppnar i Visby

Den gamla Södergrillen på Södertorg ändras till en streetfood-älskande gatukrog med en nattöppen bar och bidrar därmed till att torget lever upp, inte bara på dagen, utan även på natten.

25 APRIL, 2016

Klassisk krog byter namn och ägare

Den klassiska Visbykrogen Donners Brunn är nu ett minne blott. I maj öppnar restaurangen med både nytt namn, ny interiör och nytt koncept. "Vi vill sätta vår prägel på det", säger Robin Ohlsson.

22 APRIL, 2016

Sofia Källgren ger sommarkonserter på ön

I sommar ger sig Sofia Källgren ut på turné med rubriken "Musik i sommarkvällen". På Gotland blir det två konserter.

19 APRIL, 2016

Rally så det ryker på Rally Gotland

Det börjar dra ihop sig till Gotlands största rallytävling, Rally Gotland. Drygt 100 anmälningar har kommit in till tävlingen och fler än hälften är fastlandsekipage.

19 APRIL, 2016

Kalles motordag: Dagen när det brummar och ryker

För trettonde året i rad anordnar Kalle Norrby i Gammelgarn "Kalles motordag". En dag då det ryker, brummar och skramlar rejält i bygden.

18 APRIL, 2016

Niclas vann en Gotlandssemester

Det blev Niclas Falk från Uppsala som vann en Gotlandssemester för fyra personer med resa och boende. "Va! Är det på allvar verkligen? Jag blev otroligt glad!"

18 APRIL, 2016

Bergmancenter får nya kompisar

Inför den kommande säsongen får Bergmancenter på Fårö nya samarbetspartners. Karibiska dofter kommer spridas över ön och så kommer Bergmanveckan att göra ett besök på Almedalsveckan.

18 APRIL, 2016

Primörerna är rekordtidiga i år

Otto Andersson berättar om sin kärlek till sparrisen och om hur man kokar primören på bästa sätt.

13 APRIL, 2016

Loranga, Masarin och Dartanjang flyttar in på Länsteatern

Det blir mycket lek och tokigheter på scenen när Loranga, Masarin och Dartanjang flyttar in på Länsteatern i Visby i maj.

13 APRIL, 2016

Melissa Horn ger sommarkonsert i Visbyruin

För två år sedan gav Melissa Horn en uppskattad konsert i Stora Gåsemoras lada på Fårö. I sommar återvänder hon till Gotland för en konsert i S:t Nicolai ruin.

13 APRIL, 2016

Visby Fashion Weekend får Visby att glittra

Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer Visby att glittra lite extra. Då är det nämligen dags för den fyra dagar långa modefesten Visby Fashion Weekend med bland annat Sveriges längsta catwalk.

11 APRIL, 2016

Webb-TV: Rundvandring på nya Gotlandsfärjan

Gotlandsbåtens HSC Express ankom för första gången till Visby hamn på söndagen. Helagotland.se fick en exklusiv rundvandring ombord. Se filmen här!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons