Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

IDAG (14:40)

Hemsebadet blir ett Hälsohus

Hemsebadet har genomgått en omfattande renovering. Lördagen den 7 mars kommer badet att invigas med lekland, bubbelpool och bättre omklädningsrum.

IDAG (08:55)

Idol kommer till Visby

Tv-programmet Idol besöker Visby på sin Sverigeturné. Auditionturnén blir den största i Idols historia.

27 FEBRUARI, 2015

Svante Thuresson ersätter Georgie Fame

Jazzklubbens konsert med Georgie Fame 26 mars ställs in på grund av sjukdom. Nu blir det istället Svante Thuresson som intar scenen på Jazzklubben den kvällen.

26 FEBRUARI, 2015

Månadens höjdpunkter i mars

Det händer massor på Gotland i mars: Skaparfestival, dansbandsgala, Sound Of Musical, resemässa, kvinnodagen och Cullbergbaletten som ger Janis Joplin. Vi har sammanställt en lista över godbitarna:

26 FEBRUARI, 2015

Nyhetsbrev v. 9 2015

Läs om Gotland.nets nya äventyrsbloggare, om den nya familjeutställningen på Fornsalen och om Weeping Willows som kommer till Gotland i sommar i veckans gotländska nyhetsbrev.

26 FEBRUARI, 2015

Weeping Willows ger sommarkonsert på Gotland

Nu är det klart att Weeping Willows kommer att spela på Stora Gåsemora på Fårö i sommar.

24 FEBRUARI, 2015

Han berättar om Galgbergets blodiga historia

"Det här är ingen plats för picknick direkt....". Rolf K Nilsson har ända sedan han kom till Gotland för nästan tjugo år sedan varit intresserad av avrättningsplatsen Galgberget i norra Visby. Nu anordnar han guidningar på den vackra platsen som har en mörk historia.

23 FEBRUARI, 2015

Morgan & Skoog är nya bloggare på Gotland.net

Här har ni våra nya bloggare: David Skoog och Morgan Sjöström. Med flera års erfarenhet av äventyr på Gotland med kajakpaddling, klippklättring, mountainbike, vandringar, matupplevelser och mycket mer vet vi att de har många roliga äventyr och upplevelser att dela med sig av till Gotland.nets läsare. "Vi vill helt enkelt att folk ska få uppleva det vi tycker är kul" säger de.

23 FEBRUARI, 2015

54 gotlänningar i Vasaloppet 2015

Söndagen 8 mars är det dags för de 15800 startande i Vasaloppet att ta sig de nio milen mellan Sälen och Mora. Här kan du se vilka gotlänningar som är anmälda till årets stora skidutmaning.

20 FEBRUARI, 2015

Fåfängt frieri på Romateatern

Romateatern kommer i sommar att sätta upp en av Shakespeares tidigaste verk, en rapp komedi om kärleken och de ytterligheter den tvingar oss till.

19 FEBRUARI, 2015

Skepp & Skoj på Fornsalen

I slutet av mars är det sjösättning av den nya barnutställningen Skepp & Skoj på Fornsalen. Just nu pågår det ett intensivt arbete i ett av de vackra rummen på museet med fönster som vetter ut mot Almedalen och havet.

19 FEBRUARI, 2015

Nu är vi 57255 gotlänningar!

Gotlands befolkning ökade med 94 personer under 2014, visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån. Den 31 december 2014 uppgick öns befolkning till 57255 personer.

19 FEBRUARI, 2015

Nyhetsbrev v. 8 2015

Ulf Lundell spelar på Fårö, raukar pryder ny sedel och idel kända författare gästar Gotland i sommar. Det är något av innehållet i veckans nyhetsbrev från Gotland.net, där du också hittar hela evenemangsprogrammet för sportlovet.

19 FEBRUARI, 2015

Ulf Lundell spelar på Fårö i sommar

Nu är första artisten klar för Stora Gåsemora på Fårö. I sommar kommer det att bli fyra spelningar i den omtalade ladan.

17 FEBRUARI, 2015

Se Visby domkyrka i Lego

I helgen fanns gotlänningen Petter Åkeson och hans domkyrka i Lego på plats på mässan LEGO World i Köpenhamn.

17 FEBRUARI, 2015

Gotländska krogar ska bli sundare

I Danmark är det riktigt hett - nu hoppas man att restaurangerna på Gotland ska ta efter och nappa på nyckelhålsmärkning.

17 FEBRUARI, 2015

Idel kända författare till Crimetime Gotland

Brukar du läsa böcker av Åsa Larsson, Anne Holt, Jussi Adler-Olsen och Lars Kepler? I sommar kan du träffa dem alla på Sveriges nya deckarfestival i Visby.

16 FEBRUARI, 2015

Raukar och Bergman på nya 200-kronorssedeln

Riksbanken har nu visat upp Sveriges nya sedlar och mynt. 200-kronorssedeln som kommer att lanseras i oktober 2015 pryds av Ingmar Bergman och gotländska raukar.

13 FEBRUARI, 2015

Bröllopsmässa i Slite i helgen

Under lördagen arrangeras för första gången en fest- och bröllopsmässa hos Slite Utveckling i Geab:s gamla kontor norr om Cementa.

12 FEBRUARI, 2015

Malmahallen i Stånga satsar för framtiden

Det pratas en del om butiksdöden på den svenska landsbygden, men på Gotland finns de som går mot strömmen. I helgen kunde Raimo och Rosel Pettersson som driver Malmahallen i Stånga inviga sina nya utbyggda lokaler.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons