Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Naturbloggen

Följ med vad som händer i Gotlands natur! Varje vecka får du veta lite om fåglarna och växterna. Jim Sundberg delar också med sig av sina smultronställen i Gotlands natur. Varje årstid bjuder på något vackert att uppleva - häng med här och du får en egen nyckel till naturens rum.

Ett nytt blogginlägg kommer under vinterhalvåret varannan tisdag förmiddag (jämna veckor).

Bilden - Blåsigt vid Kuppen/Östergarn. Foto Jim Sundberg/GotlandNature

ostergarnsholm_vagor.jpg
Om bloggaren

Jim Sundberg

På Naturbloggen skriver Jim Sundberg, som också driver GotlandNature.Com. Jim började skåda fågel i stockholmstrakten i fälbiologerna i slutet av 70-talet. Sedan dess har fåglar fångat Jims intresse även om växter, främst orkidéer ibland också hamnat i fokus. 1990 flyttade Jim med sin familj från Farsta till Östergarn och bor nu på en liten gård med islandshästar och gutefår.

Under över 30 år har Jim lett exkursioner inom Sverige och utomlands. Privat har han rest för att uppleva natur i Mellanöstern, Nord- , Väst- och Södra Afrika samt Nord- och Sydamerika.

I naturturismrörelsen GotlandNature erbjuder Jim guidade naturupplevelser över hela ön. Han arbetar också som kajakguide i samarbete med GotlandActive. Genom naturresebyrån AviFauna leder Jim resor utanför Sverige.

- Mina favoritöar är Fårö och Östergarnsholm, dit jag åker flera gånger om året. Tanken om att lämna en trygg anställning och satsa på en egen ekoturismrörelse har växt fram under många år. Under våren 2013 bestämde jag mig för att sluta på Svenska Spel och satsar nu fullt på GotlandNature.Com, berättar Jim för Gotland.net.