Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

17 mars 2015, kl 08:00
0 kommentarer
bibild_580.jpg

Vårstädning i kupan

Nu är det bråda tider för bina. När det börjar bli varmare vaknar de upp från vintervilan och måste skynda sig att ladda för sommarsäsongen. Redan nu har jag sett att mina bin, hemma på gården i Östergarn, varit ute och provianterat pollen hos krokusarna vi planterade i höstas. Nu är också tiden för att städa i kupan. Bina hjälps åt att rensa ut döda bin och avfall för att det skall vara fint när drottningen börjar lägga ägg igen.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Om bloggaren

Jim Sundberg

På Naturbloggen skriver Jim Sundberg, som också driver GotlandNature.Com. Jim började skåda fågel i stockholmstrakten i fälbiologerna i slutet av 70-talet. Sedan dess har fåglar fångat Jims intresse även om växter, främst orkidéer ibland också hamnat i fokus. 1990 flyttade Jim med sin familj från Farsta till Östergarn och bor nu på en liten gård med islandshästar och gutefår.

Under över 30 år har Jim lett exkursioner inom Sverige och utomlands. Privat har han rest för att uppleva natur i Mellanöstern, Nord- , Väst- och Södra Afrika samt Nord- och Sydamerika.

I naturturismrörelsen GotlandNature erbjuder Jim guidade naturupplevelser över hela ön. Han arbetar också som kajakguide i samarbete med GotlandActive. Genom naturresebyrån AviFauna leder Jim resor utanför Sverige.

- Mina favoritöar är Fårö och Östergarnsholm, dit jag åker flera gånger om året. Tanken om att lämna en trygg anställning och satsa på en egen ekoturismrörelse har växt fram under många år. Under våren 2013 bestämde jag mig för att sluta på Svenska Spel och satsar nu fullt på GotlandNature.Com, berättar Jim för Gotland.net.