Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Loppisbloggen

Gotland på sommaren. Det finns något för alla: politik & medeltidsveckor, strålande sol, partyliv, makalös natur, Stångaspelen, ”Så mycket Burgsvik”,  långa sandstränder, sommarland & sist men inte minst alla dessa LOPPISAR. Som Loppis-frälst är det här och nu det händer.

Vintertid är det lite lugnare men det finns ju alltid dom fasta Secondhand-butikerna och några andra tappra som håller garaget öppet vid storhelger på hösten & vårkanten.  Men samtidigt som syren & hägg blommar så ser man också Loppis-skyltarna ”ploppa” upp längs Gotlands alla fina landsvägar tillsammans med blåelden. Folk öppnar upp sina lador & bodar fyllda med allt mellan himmel & jord.

Jag tänker tipsa er i förväg om kommande loppisar och berätta vilka fasta ”loppisar” & Second Hand butiker som är värda ett besök. Jag kommer ge er tips om hur man gör för att hitta det man letar efter och även det man inte visste att man ville ha samt visa upp mina egna fynd från mina olika loppisturer här på ön i sommar. Som bonus på loppisturerna får man mellan loppisarna njuta av den vackra gotländska naturen & landsbygden.

Loppisbloggen.jpg
Om bloggaren

Lina Rylander

Mitt namn är Lina. Jag är född & uppvuxen i södra Sverige. När jag flyttade till Sthlm i början av 2000 träffade jag snart mannen i mitt liv. När barnen kom så beslutade vi att lämna storstaden och flytta till byn här på Södra Gotland där min man är född & uppvuxen. Vi har bott här i 4år nu och vi ångrar inte flytten en minut.

Intresset för second hand & loppis har funnits med mig länge. Redan som tonåring började jag rota bland mammas gamla prylar & kläder. Vi gick på loppisar varje sommar och det intresset har hållt i sig. Men det är först nu sedan flytten hit till Gotland som jag haft mer tid samt bättre tillgång till många & bra loppisar. Så nu är loppis, återbruk & ”remake” min vardag. Det har blivit en sport att försöka handla det vi behöver secondhand istället för nyproducerat & en hobby att ”göra om” mina loppisfynd.

Ni är också välkomna in på min blogg: http//:linaheltenkelt.blogspot.se där jag bloggar jag om mitt liv, dvs maten, loppisfynden, vardagen och mycket mer…