Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Om bloggaren

David Skoog är Värmlänning i grunden och har alltid haft ett stort intresse av att vara ute i skog och mark på utflykter och äventyr. Han tog sin första klätterkurs någon gång under 2001 och har varit aktiv i Visby Klätterklubb sedan 2010.

David gillar också att cykla, både på asfalt, stig och grus. David flyttade till Gotland 2007 för studier, men fastnade snabbt för både naturen och människorna och bor numera i en villa med äppelgård och biodling mitt på ön.

Morgan Sjöström kommer från Umeå och flyttade till Gotland 2010. Han är utbildad fjällguide och klätterinstruktör och håller i nuläget alla nybörjarutbildningar i Visby Klätterklubb. Morgan har bestigit många bergstoppar i bland annat Chile, Alperna och Sverige och cyklat Östersjön runt och mer därtill. Han cyklar gärna längs de gotländska skogsstigarna och drar sig inte för att sova i konstiga miljöer i blandade temperaturer.

I aktivitetsföretaget Gotland Active Store erbjuder duon allt från klättring och cykling till stadsvandringar och boende. De hjälper också friluftsintresserade att hitta utrustning i en liten butik på Hamngatan i Visby. – 

– Vi har båda en tanke om att folk behöver komma ut i naturen mer, året runt. Vi vet alla att Gotland är en fantastisk plats, men ändå är det inte i närheten av alla som upplever allt som ön med dess natur har att ge. Med den gemensamma tanken tog vi steget och startade företag för några år sedan, och vi har inte släppt den sedan dess.