Logga in

Logga in

Klicka här för väderprognos Gotland

Bruna-dorren-580.jpg
Större delen av gänget bakom Bruna dörren. Bild: Magdalena Björnsdotter

De tar Guldkaggenkonceptet till Ljugarn

Upplevelsekonceptet Guldkaggen i Burgsvik flyttar nu sin verksamhet och återuppstår på Bruna Dörren i Ljugarn. Så här ser planerna ut för sommaren.

Det råder full aktivitet i Ljugarn på östra Gotland. Sju entreprenörstunga familjer jobbar tillsammans med att bygga om och anpassa Bruna Dörren inför sommaren. Återvinningsmöbler, karibisk reggae bar, Glada glassen-kiosk och potatisrestaurang med egen ölbar och 60-70-tals musik, det är några av de delar som ska göra Bruna Dörren till ett av ”Gotlands skönaste sommarhäng”.

Mattias Nordberg är initiativtagare till projektet och har varit med sedan restaurangstarten 2014:

– När vi fick reda på att vi inte fick hyra Guldkaggen längre så dök möjligheten med Bruna Dörren i Ljugarn upp. Det är ett fantastiskt hus och plats med samma känsla som Guldkaggen och det ligger mer eller mindre mitt på stranden. Alla nya ägare är exalterade och vi jobbar för fullt med att utveckla våra beprövade koncept och vi vill fortsätta i samma anda som på Guldkaggen. Ljugarnborna har tagit emot oss med öppna armar och vi ser alla fram emot att lära känna alla företagare och nya gäster.

Pizzan har tidigare varit ett starkt inslag på Bruna Dörren och den ska man fortsätta med tillsammans med nya inslag som guldburgare, hemgjorda fish and chips och klassiska potatisrätter. På framsidan byggs det upp ett karibiskt barkoncept och på bakgården skapas en ny bar- och restaurangmiljö.

– Vi fortsätter med livemusik som Bruna Dörren varit känt för tidigare tillsammans med vårt populära Popquiz som vi kör på torsdagar kl 19. Andra aktiviteter, som t ex Marley Monday, där vi spelar Bob Marley-musik med fri snacksbuffe, kommer att dyka upp i vårt sommarprogram som kommer ut inom kort, säger Mattias Nordberg.

Tipsa en vän

Tyckte du att den här sidan var intressant? Här kan du tipsa en vän om den.

Kommentarer

Kommentarerna förhandsgranskas ej. Användaren ansvarar själv för sin kommentar.

Annons
Annons
Annons